Nyhed

C.V. Jørgensen giver gratiskoncert i Roskilde

Countryrockerne CODY varmer op til udendørskoncerten i næste uge

Knap er den sidste tone døet ud på Roskilde Festival, før der igen er musikalsk liv i byen. Denne gang drejer det sig om Roskilde Bypark, der lægger rum til en ganske gratis koncert med C.V. Jørgensen, der også kunne opleves på årets Roskilde Festival. Koncerten finder sted tirsdag den 13. juli, og opvarmningen leveres af CODY.

Roskilde Festival har også en finger med i spillet ved denne koncert. I forbindelse med sommerens arrangementer i Roskilde Bypark har Roskilde Kommune nemlig indgået et samarbejde med lokale foreninger, der året rundt er garant for et levende og varieret musikliv i Roskilde, heriblandt Roskilde Festival.

C.V. Jørgensen er i år draget ud på sin første turné i syv år, og denne turné bragte ham blandt andet til Roskilde Festival, hvor GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen uddelte fire stjerner og blandt andet skrev: "Både C.V. og publikum var klar på en tur ned ad memory lane, og alt andet ville nok også have skuffet det forventningsfulde publikum, der vidste, hvad de ville have, og det fik de så stort set."

Opvarmningsnavnet er de meget roste countryrockere CODY - en forkortelse af Come On Die Young, hentet fra en albumtitel af Mogwai - som sidste år debuterede med albummet "Songs", der fik adskillige femstjernede anmeldelser, blandt andet i GAFFA. Der var også fem stjerner til gruppens koncert på VoxHall som opvarmning for Tindersticks i marts, hvor GAFFA blandt andet skrev:

"Forsanger og sangskriver Kasper Kaae har en fin stemme, hvor de engelske tekster med den diskrete danske accent i fremførslen giver associationer til det ligeledes særdeles udmærkede Larsen & Furious Jane. Samtlige syv musikere spillede fortrinligt, og flere sang smukt kor - især samspillet med Kasper Kaae og korsangeren og cellisten Line Felding var idel lykke. Det er også sjældent, man hører et opvarmingsband med så flot lyd, og når Kasper Kaaes sangskrivning er så solid, så er der ikke et øje tørt.

Ud over koncerten med C.V. Jørgensen og CODY vil der være underholdning og aktiviteter for børnene, og børneprogrammet vil denne aften stå i kunstens tegn. Børnene får mulighed for at male deres eget maleri, som de enten kan tage med hjem eller udstille i Byparksgalleriet.

Isskulptør Christian Palmelund laver iskunst ud af en kæmpe isblok ved hjælp af både motorsav og filer.

Derudover bliver der præsenteret street art, som den for eksempel kan ses på Roskilde Festival, men med et lille tvist, så den kommer i børnehøjde.

Børneaktiviteterne starter kl. 19:00, koncerten starter kl. 19:30 – og det hele er som nævnt ganske gratis.

ANNONCE