Nyhed

LCD laver ikke film om PIL

Trods forvirrende udtalelser fra John Lydon, så er LCD Soundsystem ikke involveret i at lave en dokumentarfilm om hans gendannede band

Den tidligere Sex Pistols-frontmand John Lydon gendannede sidste år sit post-Pistols band Public Image Ltd., og lige nu turnerer gruppen rundt i Europa. Men i april og maj gæstede bandet USA, hvilket blev dokumenteret af et filmhold, der dog ikke bestod af medlemmer fra LCD Soundsystem.

Det indtryk kunne man ellers godt have fået efter at have læst et interview med Lydon i The Guardian, hvor han svarer på spørgsmålet, "Vi hører, at LCD Soundsystem er ved at lave en film om jer?" således:

"Ja. De er en underlig flok mennesker, men jeg kan lide dem; de deler PiL-filosofien. De rejste penge til en dokumentarfilm om vores USA-turné. Kan du forestille dig noget bedre på dit tv eller din biograf? Mig på scenen. Mig i mine underbukser på en bus. Ha! Det bliver inspirerende... for alle dem med et sind, man kan inspirere".

Citatet genererede nok historier om, at LCD Soundsystem står bag en kommende film om PiL til, at man nu kan læse følgende på den officielle PiL-side:

"For at afklare enhver forvirring omkring finanseringen af den kommende PiL-dokumentar.

Firmaet Artists Public Domain er det eneste firma bag produktionen af dokumentarfilmen. Et af selskabet Artists Public Domains medstiftere er også medstifter af DFA Records, hvor LCD Soundsystem har pladekontrakt. LCD Soundsystem har dog ingen direkte association med produktionen af denne dokumentar".

DFA Records blev dannet som Death From Above Records i 2001 af Tim Goldsworthy fra pladeselskabet Mo' Wax, manageren Jonathan Galkin samt James Murphy fra LCD Soundsystem, og da det ikke fremgår, hvilken af de tre personer der er involveret i Artists Public Domain, så er det jo ikke utænkeligt, at Murphy på en eller anden måde er involveret i filmen.

Men en direkte kobling mellem LCD og PiL er der altså ikke, men derfor kan det jo alligevel godt gå hen og blive interessant at se den nu 54-årige Johnny Rotten slæbe sit band rundt gennem USA.

ANNONCE