Nyhed

Buddy Guy til Amager Bio

Blueslegenden kan opleves i København i juli

Et af verdens helt store bluesnavne, Chicago-bluesmesteren Buddy Guy, lægger vejen forbi Amager Bio til en koncert 9. juli. Og selv om han er 74 år, understreger Amager Bio, at han stadig er i topform og både turnerer verden over og spiller på sin egen "Buddy Guy's Legends Club" i Chicago.

Buddy Guy blev #30 i musikbladet Rolling Stones liste over "100 Greatest Guitarists of All Time", hvilket understreger niveauet. Han er blevet hyldet af kolleger som Jeff Beck og Eric Clapton. Sidstnævnte bad i slutningen af 1980'erne Buddy Guy om at blive en del hans gigantiske projekt "24 Nights All-Star Blues Guitar Lineup". Alle 24 blev afholdt i Londons Royal Albert Hall, og alle blev udsolgte.

Eric Clapton har på et tidspunkt udtalt følgende om Buddy Guy:

"Buddy Guy var lige så stor for mig, som Elvis var for andre. Guy er klart den bedste guitarist i live, hans spil er langt foran enhver anden guitarist; total frihed i ånden… må det være… og han satte virkelig kursen for rock'n' roll-blues".

Jeff Beck har følgende lovprisning, om da han opdagede Buddy Guy i begyndelsen af 60'erne:

"Jeg vidste ikke, at en Fender Stratocaster kunne lyde sådan; der var både en total kontrol og rebelsk frihed i Buddys soli. De brød alle grænser! Jeg tænkte: Ja! Sådan skal det lyde!"

Buddy Guys stil kaldes for Chicago Blues, og musikken kan variere fra den mest traditionelle og dybeste blues til en kreativ og uforudsigelelig blanding af rock, soul og jazz.

Buddy Guy har blandt andet modtaget følgende musikpriser:
Fem Grammy Awards, en National Medal of Arts, 23 (!) W.C. Handy Awards og Musikbladet Billboards "The Century Award", og i 2005 blev han optaget i den prestigefyldte " Rock and Roll Hall of Fame". Prisen blev overrakt af Eric Clapton og B.B. King.

Support til koncerten er Troels Jensen, guitar og Jørgen Lang, mundharmonika.

Billetsalget er i fuld gang via GAFFA Live

ANNONCE