Nyhed

Copenhagen JazzHouse klar med festivalprogram

Den årlige jazz-festival har fået et samlingspunkt, der har åbent 75 procent af dagen

Hvis man hører til dem, der ikke magter at vandre Københavns gader tynde i sin søgen efter de forskellige klubber og koncertsteder, der igen i år danner rammerne om Copenhagen Jazz Festival, er der arrangeret et glimrende alternativ. Copenhagen JazzHouse har til lejligheden arrangeret lidt af hvert, og inden for meget overskuelig afstand, der burde kunne klares af selv de højeste stilletter og andre gangbesværede.

I forvejen er Copenhagen JazzHouse et centralt knudepunkt for festivalen, da spillestedet huser en hel del af de arrangerede koncerter, både store internationale navne og helt nye skud på jazz-stammen, men der lægges altså mere oven i hatten. Allerede ved frokost-tid kan man begynde sin festivaloplevelse, med et måltid mad på den til lejligheden opstillede fortovsrestaurant JazzHouse Grill Kitchen i Niels Hemmingsens Gade, hvor der ud over god mad og drikke også loves passende musikalske indslag.

Efter maden kan man gå cirka 160 skridt længere op ad gaden, hvor der stilles en friluftscene op på Gråbrødre Torv, som byder på dansk jazz. Så kan man gå tilbage til restauranten, få sig noget aftensmad og et glas til halsen, hoppe direkte derfra og ind for at høre et af festivalens hovednavne optræde i selve Copenhagen JazzHouse, der efter koncerten også byder på enten natkoncerter eller natklub. Førstnævnte på caféscenen HERLUF, hvor Festival Night Live-arrangementet byder på Magnus Hjorth Trio med internationale kometsaxofonister, sidstnævnte med Natklubbens mere traditionelle efter-fester.

Copenhagen Jazz Festival starter op fredag den 2. juli og fortsætter ti dage i træk. Blandt de optrædende i år i Copenhagen Jazzhouse er Fly, Vijay Iyer, Mose Allison og Joshua Redman Double Trio (billedet).

 

ANNONCE