Nyhed

Dukker lærer finske børn at høre heavy metal

Et nyt band, der består af fem søde dinosaurer, er blevet utroligt populære i Finland, selv om de spiller heavy metal

Alle markedsføringsfolk er enige om, at det er mest optimalt at påvirke børn i en ung alder til at investere i deres produkter. Myndigheder og forældre kan have en tendens til at sætte børns tarv over producenters profit, og forældres moral kan ofte stikke en kæp i hjulet for potentielt indbringende ideer.

Heavy metal kan som udgangspunkt også få en del forældre op i det røde felt, men finske forældre lader dog trygt deres børn få adgang til gruppen Hevisaurus, på trods af rockende rytmer og guitarsoloer i bandets musik. Hevisaurus adskiller sig nemlig på to måder: De benytter uskadelige finske tekster, og klæder sig ud som nuttede dinosaurer.  

"Voksne siger nu, at deres sommerrejser i bilen er reddet", siger trommeslager og talsdinosaur Mirka Rantanen til Blabbermouth. Rantanen er tidligere trommeslager i heavy metal-bandet Thunderstone, og da trommeslagerens søn kiggede på et albumomslag med faderen på fra 1988, spurgte han faderen, om de lavede pladen, da der stadig var dinosaurer. "Derfra fik jeg ideen", siger Rantanen.


Bandet får store mængder fanpost fra udlandet, og debutalbummet fra Hevisaurus har været oppe som nummer fem på den finske albumhitliste. Et nyt album skulle være ved at blive lavet nu af de fem reptiler.

Du kan se videoen til "Viimeinen Mammutti" herunder.

 


ANNONCE