Nyhed

Edwyn Collins laver ny plade

Den tidligere Orange Juice-frontmand får hjælp af Johnny Marr, The Drums og Franz Ferdinand på nyt udspil

Det er ikke hvem som helst, der har været med til at skabe Edwyn Collins' første album, "Losing Sleep", i tre år og dermed få ham tilbage på musikscenen efter hans to svære hjerneblødninger i 2005. På den nye plade, der udkommer den 13. september, har den tidligere frontmand i det skotske post-punkband Orange Juice nemlig fået hjælp til sangskrivningen fra blandt andre bandet The Drums, guitarist Ryan Jarman fra The Cribs samt frontmand Alex Kapranos og guitarist/keyboardspiller Nick McCarthy fra Franz Ferdinand.

Sidst, men bestemt ikke mindst har den legendariske guitarist og sangskriver Johnny Marr været med til at skrive nummeret "Come Tomorrow, Come Today". Marr er mest kendt for sit partnerskab med Morrissey i The Smiths, men har siden haft gang i karrieren som guitarist for The The, Modest Mouse og senest The Cribs.

Siden Orange Juice gik i opløsning for 25 år siden uden at opnå den store kommercielle succes, har Edwyn Collins udgivet seks soloalbums. Det mest succesfulde var "Gorgeous George" fra 1994, der genererede hittet "A Girl Like You", og så var der stor anerkendelse for hans seneste plade, "Home Again", som blev indspillet, inden den 50-årige musiker blev ramt af de to hjerneblødninger.

Efter et længere hospitalsophold og genoptræning blev "Home Again" mikset og udsendt til meget rosende anmeldelser. GAFFAs anmelder gav pladen fire stjerner med overskriften "tilbage til livet med vid og dybde".

Nu er Collins tilbage med de første nyskrevne sange siden hans sygdom, og den fulde trackliste kommer her:

'Losing Sleep'
'What Is My Role?' (skrevet med Ryan Jarman)
'Do It Again' (skrevet med Alex Kapranos & Nick McCarthy)
'Humble'
'Bored'
'In Your Eyes' (skrevet med with The Drums)
'I Still Believe In You' (skrevet med with Ryan Jarman)
'Come Tomorrow, Come Today' (skrevet med Johnny Marr)
'It Dawns On Me' (skrevet med Romeo Stodart)
'Over The Hill'
'All My Days' (skrevet med Roddy Frame)
'Searching For The Truth'

Collins har planer om at spille tre koncerter i Storbritannien, men om han kommer til fastlandet med "Losing Sleep", vides endnu ikke.

ANNONCE