Nyhed

Elton John til Herning

Klavermanden optræder med perkussionisten Ray Cooper til december

Næppe har Elton John forladt Jelling Musikfestival, før han pønser på at vende tilbage til Danmark. Denne gang bliver det Herning, som får æren af at lægge scene til den 63-årige legende - og ikke kun ham. Koncerten bliver nemlig et såkaldt "two man show", hvor John spiller sammen med Ray Cooper, den britiske perkussionist, der har medvirket på de fleste af singer-songwriterens plader fra 1970'erne, blandt andet "Madman Across The Water" og "Goodbye Yellow Brick Road". Dengang turnede de to også sammen og nåede endda at komme til Danmark i 1979. Siden da har Elton John brugt Cooper i mange af sine koncerter, både med et større band og som en duo. Cooper har desuden spillet med så prominente folk som Pink Floyd, Eric Clapton og Sting.

Elton John behøver nok ikke den store introduktion, men for lige at opsummere: Manden har solgt over 250 millioner albums, udgivet verdens bedst sælgende single, "Candle In The Wind 1997", og haft et utal af albums og singler på alverdens hitlister. Den amerikanske Billboard-hitliste har udnævnt ham til at være deres mest succesfulde mandlige soloartist - kun The Beatles og Madonna slår ham i at være det mest succesfulde navn overhovedet. 

Blandt hans mange hits kan nævnes "Your Song", "I'm Still Standing", "Bennie And The Jets" og "Crocodile Rock" foruden hans duet med Kiki Dee, "Don't Go Breaking My Heart", fra 1976. Selvom den måske ikke herhjemme regnes mellem hans største klassikere, så kom den faktisk op på førstepladsen på hitlisterne i både USA, Storbritannien, Australien og Canada - en rekord, som kun "Candle In The Wind", mindesangen for Prinsesse Diana, har slået.

I marts kunne GAFFA meddele, at Elton John arbejder på et nyt album med singer-songerwriteren Leon Russell. Det bliver hans første siden "The Captain And The Kid" fra 2006, der ifølge GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen "kører den hjem på rutinen". Heldigvis er der ikke noget galt med bagkataloget.

Elton John og Ray Cooper giver koncert den 9. december i MCH Multiarena Herning, og billetter kan købes fra den 21. juni kl.10.00 via GAFFA Live.

ANNONCE