Nyhed

Marianne Faithfull lover "meget interessant" show

GAFFA fangede legenden på landevejen forud for hendes intimkoncert i Amager Bio i næste uge

Marianne Faithfull landede for et par dage siden i Kroatiens hovedstad Zagreb, hvor hun i aften åbner sin første turné, siden hun for et par år siden aflyste alle engagementer med henvisning til generel udmattelse. I næste uge, nærmere betegnet 25. juni, er hun i København, nærmere betegnet Amager Bio som led i en række såkaldte intimkoncerter sammen med den amerikanske guitarvirtuos Doug Pettibone, og GAFFA benyttede anledningen til at få en snak med den markante dame. Da undertegnede ringer hende op på det kroatiske hotelværelse torsdag formiddag, har hun glemt alt om interviewaftalen – men sætter sig beredvilligt til rette til en veloplagt snak om litteratur, alkohol og musikalske kolleger. Og om at have slumrende, men stærke, selvdestruktive træk. Foruden Lady Gaga, Amy Winehouse, Stieg Larsson og planerne for en kommende plade.

Hvordan er det gået med øvningen?

– Meget vanskeligt. For Schott, forlaget, sendte "Seven Deadly Sins" (Den samling Kurt Weill-sange, Faithfull lejlighedsvis har optrådt med i en årrække, red.) i den forkerte toneart. Nu har vi fået den rette toneart, så vi løber igennem det i dag. Jeg ville meget gerne have gjort det i går – orkestret øvede, men jeg kunne ikke synge det, det var så dybt, at jeg ikke engang kunne nå tonerne … men det skal nok gå.

Ja, jeg har set Doug Pettibone optræde med Lucinda Williams et par gange, han er virkelig fantastisk. Hvordan kom det samarbejde, og idéen om en "intimturné" i stand?

– Vi spillede nogle koncerter i USA, herunder et i Henry Millers hus i Big Sur, med de her smukke Redwood-træer omkring, foruden to shows på en jazzklub i San Francisco – bare mig og Doug. Og de er fantastiske for publikum. De er temmelig svære for mig ... det er i virkeligheden som hjertekirurgi. Men ja, Doug er brillant, og vi laver et virkelig godt show, som er meget interessant for publikum.

Du har jo ikke en ny plade ude p.t., så hvad kan publikum forvente sig af de kommende koncerter?

– Det kommer til at ligne den sidste turné. Jeg begynder ikke på en ny plade før september, og den udkommer ikke før marts næste år. Vi har ikke indspillet noget endnu, jeg har bare skrevet sange.

Læs hele interviewet i GAFFAs artikelsektion

ANNONCE