Nyhed

Radiohead snart færdige i studiet

Guitarist Ed O'Brien fortæller om den kommende plade

Der gøres tilsyneladende store fremskridt i Radiohead-lejren, der har arbejdet på opfølgeren til 2007's "In Rainbows" siden vinteren sidste år. Det fortæller bandets guitarist Ed O'Brien i et interview med BBC's Radio 6. Faktisk skulle bandet være nogle få uger væk fra at være helt færdige i studiet, men en konkret udgivelsesdato er det ikke lykkedes at få ud af O'Brien. I interviewet kommenterer han dog:

"Ideelt set ville det være fantastisk at få pladen ud i løbet af i år. Det er den simpelthen nødt til. Det håber jeg. Vi er ved målstregen nu. Når du laver en plade, en film, skriver en bog i så lang tid, tror du altid, at målstregen er kilometer væk. Nu føles det, som om den er ved at være inden for rækkevidde. Men, selvfølgelig, eftersom det er en kreativ proces fra først til sidst, så får man skud af energi, man når en masse ting på kort tid, og så er man der næsten.. Det kan godt pludselig gå langsomt. Men, altså, forhåbentlig er vi færdige om et par uger."

Med hensyn til hvordan den endnu unavngivne plade kommer til at lyde, så understreger O'Brien, at bandet er et helt andet sted, end da de indspillede "In Rainbows", og at lyden har udviklet sig tilsvarende:

"Vi er virkelig i hjertet af albummet. Det er helt oprigtigt meget spændende. Det er meget anderledes, end hvad vi lavede sidste gang. Det føles rigtig godt at lave det her. Det er så lækkert at lave musik med et band, som man virkelig føler stadig er så godt, som det nogensinde har været."

Det er endnu en gang Nigel Godrich, der sidder som producer for Radiohead, og det er åbenbart aldrig helt smertefrit, at have med ham at gøre, selvom O'Brien også mener, at det er grunden til, at Radioheads plader bliver så gode (Godrich står som producer eller co-producer med Radiohead selv, på alle albums fra og med "Ok Computer" fra 1997):

"Kunsten er ikke at give op, at blive ved, at presse sig selv. Man er bare nødt til at hænge i. Det er det fantastiske ved Nigel; han hæver overliggeren. Han driver dig hårdt. Man tror man er færdig med sangen, at man har lavet sit overdub, man tror den er i kassen, og så siger han: "Måske lige en gang til". Han får det bedste ud af dig. Han er fantastisk. Også fordi han altid driver sig selv så hårdt. Kvaliteten i det han laver er altid virkelig høj. Så det er godt at blive kørt hårdt."

Som nævnt er der endnu ikke en konkret udgivelsesdato på det kommende udspil, men vi holder jer naturligvis opdaterede, så snart der er nyt at fortælle.

ANNONCE