Nyhed

Snoop Dogg er ikke venlig nok til Holland

Den amerikanske rapper Snoop Dogg er blevet taget af plakaten til den hollandske Parkpop Festival

Parkpop er en gratisfestival, der foregår i den hollandske by Haag, og Snoop Dogg skulle have optrådt der 27. juni sammen med blandt andre Alphabeat, Nick Lowe og Juliette Lewis. Nu kan NME berette, at arrangørerne er blevet tvunget til at aflyse gangsta-rapperens optræden, efter at byens myndighed har protesteret.

Byens borgmester, offentlige anklagere og politiet har bedt arrangørerne om at finde en afløser til Snoop, for at "garantere den åbne og venlige karakter og gratis entre til Parkpop".

Myndighederne har ikke udtrykt sig klarere end det, og ikke ønsket at uddybe, hvordan Snoop ikke passer til festivalens "åbne og venlige karakter". Journalister og kommentatorer verden over er allerede begyndt at grine ad det faktum, at rapmusikkens mest offentlige bruger af marihuana ikke passer til et land, hvor ryge-urten er delvist legaliseret.    

Snoop er en flittig gæst i Holland, og har givet stribevis af koncerter rundt omkring i landet, og besøger altid den lokale coffee-shop for at nyde lidt tjald, og det har tilsyneladende ikke været et problem før.

En reporter fra Reuters har sagt om hændelsen: "Snoop er en af de mest åbne og venlige kunstnere i popmusikken lige nu. Han holder fest i Slikland med Katy Perry, hvordan kan han være farlig? Rapperen har været på kant med loven i både England og Australien før. Hvis det er grunden til, at de ikke vil have ham til at optræde, hvorfor siger de det så ikke bare?"

Snoop selv har ikke kommenteret på hændelsen. Han spiller i England på Glastonbury Festival dagen før han skulle have spillet i Holland, hvilket faktisk er første gang i et par år, at rapperen får tilladelse til indrejse i England, efter en voldsepisode i en engelsk lufthavn.

Arrangørerne til Parkpop har nøjes med at sige til Reuters: "Det er utroligt irriterende, at headlineren bliver fjernet fra programmet 10 dage før arrangementet."

ANNONCE