Nyhed

Store kunstnere boykotter BP

En lang række kunstnere har valgt at følge Korns eksempel og boykotte BP Oil på deres sommerturnéer, for at straffe selskabet for olieudslippet

GAFFA kunne i sidste uge rapportere, at de amerikanske nu-metallere Korn (billedet) har boykottet BP Oil som leverandør af brændstof til bandets busser og lastbiler, når de denne sommer tager på turné i USA. Nu har en lang række indflydelsesrige kunstnere tilsluttet sig boykottet af BP Oil, der stadig ikke har fuld kontrol over det massive olieudspil, der truer med at have uoprettelige følger på miljøet.

Korn-sanger Jonathan Davis siger til Blabbermouth:

"Dette er den største miljøkatastrofe i USA's historie. Alt hvad vi har hørt peger i retning af, at BP skærer hjørner af sikkerheden og sætter profitten i første række. Budskabet vi sender burde fortælle alle olieselskaber, at de skal bruge de penge, der er nødvendige for, at dette aldrig sker igen. Jeg er meget stolt af, at så mange kunstnere er med i boykottet, og jeg håber flere vil følge os snart. 


Indtil videre har følgende kunstnere og bands nægtet at bruge brændstof fra BP Oil på deres turneer for 2010:

Disturbed
Lady Gaga
Rise Against
Godsmack

Backstreet Boys


Rockstar Energy Drink Mayhem Festival
Slightly Stoopid
Rob Zombie
Megadeth
Black Label Society
Anthrax

Creed
Filter
Hellyeah
Flogging Molly

De foreløbige beregninger viser, at omkring 100 køretøjer, der transporterer de ovenstående kunstnere og deres udstyr, vil være involverede i boykotten. Tallet bliver stadig større, efterhånden som flere og flere turneer på det nordamerikanske kontinent nægter at fylde brændstof på fra BP. Visse omrejsende festivaler som Rockstar Energy Drink Mayhem Festival brugte i forvejen biobrændstof, men festivalen og de 12 bands der spiller på årets udgave har lovet at købe deres biobrændstof andetsteds.

Kevin Lyman fra Rockstar Energy Drink Mayhem Festival siger til Blabbermouth: "Vi har så mange venner, der nu er berørte af udslippet, og medmindre BP bruger alle midlier der er til rådighed, vil de mennesker have mistet deres levebrød for evigt. Vi opfordrer alle til at finde alternative veje til at rejse på landevejen denne sommer."


ANNONCE