Nyhed

Stort fremmøde til massevielse på Roskilde Festival

En overflod af brudekjoler, orgelmusik og champagne prægede brudelejrens massevielse i eftermiddags. Lejren håber at kunne sprede lidt kærlighed og en masse ris på årets festival.

Med salmen "Op, al den ting, som Gud har gjort" blev det stort anlagte lejrbryllup i område E skudt i gang. En stor folkemasse havde fundet frem til de 20 pigers brudelejr, der diskede op med bryllupskage, champagne og festsange, og hvor den langnæsede "præst" fik viet de mange par.

Der var tænkt på det meste fra de yndige brudearrangører, der delte salmer og kager ud til det opmødte publikum med gavmild hånd. Campinggæsterne har kunnet se de 20 brude trippe rundt i festivalens første dage, for at gøre opmærksom på begivenheden, og bruden Julie Brix, som også er en af arrangørerne bag massebrylluppet, fortæller om eventen:

- Nogle vil mene, at det er en desperat handling, men det mener vi ikke. Vi vil bare gerne sprede kærligheden på Roskilde Festival. Det betyder alt for os at blive gift her, siger den hvide brud med et glimt i øjet og forsætter:

- Vi har været ude og promovere en masse. Vi har været ude med vores anlæg og har spredt en masse kærlighed og en masse visitkort ud til folk. Så har vi også været med i fodboldturneringen, og selv om målmanden havde en stor kjole på, tabte vi desværre, fortæller Julie Brix.

Festivalgængeren Adam var en af fremmødte, der blev viet på Område E med pigen Eva. Parret har ikke kendt hinanden i mange timer, før de stillede op til Roskilde-vielsen, men nu har parret allerede danset brudevalsen og sunget "Det er så yndigt at følges ad" med de mange bryllupsgæster og fremmødte fotografer.

- Det var kærlighed ved første blik, og nu har vi også Guds velsignelse. Det er fantastisk fundet på, og jeg var ikke klar over, at det var så stort. Det er ufatteligt hyggeligt, siger den stolte gom, der håber at ægteskabet holder i mange festivaler fremover, fortæller han.

Brudelejrens bryllupsevent lå på næsten samme tid som endnu et bryllup i område c i lejren "Lodret Vandret", hvor to mænd blev viet til endnu en kirkelig ceremoni. Roskilde Festivals campingområde har dermed rigeligt at fejre denne aften, der må siges at være i kærlighedens tegn.

ANNONCE