Nyhed

"Weird Al" Yankovic til ATP festival

For første gang nogensinde optræder satirikeren med sin musik i Europa

Går man tilbage til hitlisterne for 2006, kan man indimellem alle de regulære pop-sange finde singlen "White & Nerdy", "Weird Al" Yankovics parodi på Chamillionaires "Ridin' Dirty", der hittede samme år. Den notoriske satiriker har gennem tiden lavet et utal af parodiske sange, men denne var den første, der gik ind på top ti på Billboard Hot 100-listen, og nu kommer Yankovic til Europa for at give fans sine sange live for første gang på dette kontinent.

Det bliver på den engelske festival ATP's Nightmare Before Christmas i byen Minehead, der denne december har Godspeed You! Black Emperor som kurator og headliner. Bookingen af Yankovic må bestemt siges at være i den usædvanlige ende, og der loves da også et ganske udsædvanligt show fra entertaineren. På ATP's hjemmeside kan man læse:

"Vi har nogle meget alsidige tilføjelser til december måneds Godspeed You! Black Emperor-kuraterede Nightmare Before Christmas festival line-up. Den vigtigste tilføjelse er den legendariske "Weird Al" Yankovic, den bedst sælgende comedy-sanger nogensinde; han har solgt mere end 12 millioner albums, vundet cirka 30 guld- og platin album-priser, og tre Grammyer. Dette er den første gang, han nogensinde har optrådt i Europa, og hans show vil inkludere et fuldt band, kæmpe videoskærme, et utal af kostumeskift og meget mere!"


The Nightmare Before Christmas festivalen præsenterer ud over Godspeed You! Black Emperor og "Weird Al" Yankovic også navne som Boban I Marko Markovic Orchestra, Neurosis, Daniel Higgs (Lungfish), Black Dice og The Ex, og der sættes et stort antal nye bands på plakaten gennem året. Festivalen løber af stablen fra fredag den 3. december til søndag den 5. december.

ANNONCE