Nyhed

Det Kongelige Teater på Roskilde

Finkulturens danske højborg opsætter teater på festivalen i år

Forestillingen Hvem Myrdede Regitze Rio? kørte i november sidste år for fuldt hus hver aften, og publikum kunne her opleve blandt andre Steen Jørgensen fra Sort Sol og sangerinden Sanne Gottlieb som gæstestjerner. Denne sommer kan gæster på Roskilde Festival se hyldesten til pinup-stjernen Bettie Page opsat på Expressionscenen, med både Steen Jørgensen og digteren Søren Ulrik Thomsen den ene aften, og Johan Olsen fra Magtens Korridorer som gæstestjerne den anden.

Plottet i "Hvem Myrdede Regitze Rio?" udspiller sig i en sidegade i København, i Max Carlsens Musikalske Burleske. Her optræder den amfetamin-afhængige burleske-dronning Regitze Rio, som en nazist med klo ved navn Heinrich Von Klau har forelsket sig håbløst i. Det Kongelige Teaters skuespilchef Emmet Feigenberg fortæller i en pressemeddelelse om det noget utraditionelle samarbejde mellem teatret og festivalen:

"Det Kongelige Teater på Roskilde Festival.. Det lyder sjovt, bare at sige det. Det er da noget af et topmøde, når to så kendte og traditionsrige institutioner i det danske kulturlandskab slår sig sammen. Ved midnatstid vil stripperen fra Det Kongelige Teater, Regitze Rio, vække uro og længsler på Expressionscenen - hun vil modtage overraskende kendte gæster i sit snuskede burleskeshow, og omstændighederne omkring hendes voldelige død vil få hele campingpladsen til at gyse. Roskilde Festival og Det Kongelige Teater - begge er de folkeeje, og nu omsider sammen!"

Også hos Roskilde Festival er man begejstrede for at kunne byde deres publikum på en så anderledes mulighed. Talskvinde for festivalen Christina Bilde udtaler:

"Det er et perfekt og spændende cross over mellem to forskellige kulturelle tilbud, som passer lige i Roskilde Festivals ånd. Vi tror på, det kan kaste nyt blik på begge dele; nye muligheder og vinkler opstår for både os og for publikum. Vi glæder os meget over samarbejdet, og ikke mindst over at kunne tilbyde festivalgæsterne en unik teateroplevelse i særklasse."

Udover denne forestilling byder Expressionscenen også på andre teaterforestillinger, dans, pecha kucha, performances, workshops og madevents gennem hele warm-up perioden.

ANNONCE