Nyhed

OK Go vinder internetpris

Den amerikanske gruppe modtog med en Webby for deres banebrydende musikvideoer

Listen af vindere til dette års Webby Awards, hvor innovation på internettet hyldes, er netop blevet offentliggjort, og blandt vinderne finder man bandet OK Go, der i senere år har lavet flere videoer, der er blevet sensationer på sider som YouTube og Vimeo. Bandet vil derfor 14. juni til en ceremoni i New York modtage en Special Achievement Award.

OK Go er fortsat bedst kendt for videoen til "Here It Goes Again", hvor medlemmerne løber på løbebånd. Men inden da fik de en del opmærksomhed for dansevideoen til "A Million Ways", der som "Here It Goes Again" findes på bandets andet album "Oh No". Også videoen til "Do What You Want", hvor bandet er iført fulddragter i samme mønster som baggrundstapetet er ret speciel, og videoen til første singlen "WTF?" fra bandets seneste album, "Of The Blue Colour Of The Sky", er bestemt også værd at se.

Senest har bandet fået opmærksomhed for videoen til "This Too Shall Pass", hvor medlemmerne har bygget en såkaldt Rube Goldberg-maskine sammen med en række opfindere og forskere. Her vælter dominobrikker, et klaver smadres, kugler triller, balloner pustes op, et hammer sendes gennem et tv, paintball-kanoner affyres og meget mere, alt sammen på særdeles opfindsom vis. Sjovt nok er dette faktisk den anden video til sangen, der allerede er blevet et internet hit i en liveversion, hvor bandet fremfører den sammen med et skoleorkester.


Nu hædres OK Go så for deres bedrifter på internettet til den 14. udgave af The Webby Awards, der arrangeres af The International Academy Of Digital Arts And Sciences. Til samme show vil arrangørerne desuden hylde filmanmelderen Roger Ebert, skuespilleren Amy Poehler samt folkene bag Twitter, Pandora og The Onion. Tidligere musikalske vindere inkluderer David Bowie, Beastie Boys, Prince og Trent Reznor.

Se videoen til "This Too Shall Pass":


ANNONCE