Nyhed

Pavement havde den rette mængde slinger i valsen

Den gendannede gruppe spillede mandag den første af fire udsolgte koncerter på spillestedet, hvor de sluttede karrieren i 1999

I 1999 afsluttede Pavement deres "Terror Twilight"-turné på Brixton Academy i London, og uden at have aftalt det på forhånd, endte koncerten med at være den sidste, de ville spille sammen. Men sidste år annoncerede bandet, efter ti års pause, at de var klar til at spille sammen igen, og den igangværende gendannelsesturné har nu ramt Europa.

Mandag 10. maj stod Stephen Malkmus, Scott "Spiral Stairs" Kannberg, Mark Ibold, Bob Nastonovich og Steve West atter på scenen i Brixton, og det til den første af fire udsolgte koncerter i den engelske hovedstad, inden de i weekenden kaster sig over All Tomorrow's Parties-festivalen, hvor de ud over at være hovednavn også har stået for at sammensætte programmet.

GAFFA var til stede, da Pavement indtog Brixton Academy og med "Silence Kit" og "Stereo" som de to første numre, blev der sat gang i en aften, hvor bandet fokuserede på deres to første plader, samt vekslede mellem de mest populære og noget mere obskure sange.


Det var et band, der trods tidligere tiders uenigheder så ud til at nyde hinandens selskab, og frontmand Stephen Malkmus overlod gentagne gange opmærksomheden til Spiral Stairs og Bob Nastonovich, der begge sang en del undervejs. Klassikere blev blandet med ep-skæringer, og det hele blev serveret med en lydstyrke, der fik ørene til at synge med på favoritter som "Cut Your Hair" og "Gold Soundz".

Pavement kan opleves på dette års Roskilde Festival, og hele anmeldelsen af koncerten i London kan læses her.

ANNONCE