Nyhed

Castanets giver gratis koncert

Det amerikanske freak folk-enmandsensemble optræder i galleriet Andersen's Contemporary, med opvarmning fra Lonely Boy Choir

Har man hang til psykedelisk og eksperimenterende folk, er der god grund til at lægge vejen forbi kunstgalleriet Andersen's Contemporary på fredag i næste uge, for her kan man opleve Castanets live helt solo og ganske gratis. Opvarmningen leveres af et andet enmands-projekt, danske Lonely Boy Choir, der er skabt af Boriz Stjernebye (Ordkløver og tidligere Düreforsög), og spiller musik han selv beskriver som "moderne nordisk stammemusik". Aftenen bliver rundet af med dj-sæt, men hvem der skal stå bag pulten, vides ikke.

Sidst Castanets var pladeaktuel, var i 2009 med "Texas Rose, The Thaw & The Beasts", anmeldte GAFFAs Mikkel Elbech værket. Han kvitterede med tre stjerner, og følgende kommentarer:

"Selvom Castanets ved første gennemlytning er et fascinerende bekendtskab, fordi én-mands-bandet - ført an af San Diego-borgeren Raymond Rasposa - formår at komme så vidt omkring, så er det ikke denne spændvidde, der i sidste ende fremstår som det fremmeligste fortrin ved Texas Rose, The Thaw & The Beasts. Tværtimod er det, når der vendes tilbage til de - ganske vist noget skævvredne - country & western-rødder, at Castanets står stærkest. Det er nummeret Down The Line, Love et glimrende eksempel på og står således som albummets bedste skæring. Havde Rasposa skruet ned for gimmicktrangen og fokuseret alene på at skrive så gode sange som muligt, var der utvivlsomt kommet en væsentligt mere inspirerende plade ud af besværet."

Koncerten finder sted fredag den 26. marts fra klokken 18.00. Entréen er gratis, og der serveres ifølge arrangøren mad og drikkevarer aftenen igennem.

ANNONCE