Nyhed

Etta Cameron er død

Den folkekære gospelsangerinde blev 70 år

Den folkekære gospelsangerinde Etta Cameron er død efter længere tids kræftsygdom, skriver Ritzau. Hun blev 70 år gammel.

Etta Cameron blev født den 21. november 1939 på Bahamas og forlod som ni-årig øen og rejste med sine forældre til USA.

Hun begyndte sin sangkarriere i Methodist Church Choir, og hun sang for første gang i radioen, da hun var kun ti år gammel. Hun begyndte at synge jazz og blues, da hun var i starten af tyverne. I slutningen af 60'erne opholdt hun sig i en periode i DDR, inden hun tog til Danmark, hvor hun har været bosat siden begyndelsen af 70'erne og hurtigt fik markeret sig som en af landets førende jazz- og gospelsangerinder. Her fik hun også børnene Steve og Debbie.

Etta Camerons liv har været tumultarisk og præget af mange nedture, blandt andet en voldelig far og et ulykkeligt første ægteskab, noget hun åbent fortalte om i biografien "Hun gav smerten vinger" fra 2007, skrevet af Bo Østlund.

I september 1996 blev Etta Cameron udnævnt til associeret professor på Rytmisk Musikkonservatorium, og i 1997 blev hun slået til ridder af Dannebrog. I de senere år slog hun sig sammen med pianisten Nikolaj Hess, og sammen udgav de i 2009 albummet "Etta".

Etta Cameron blev i 00'erne også kendt som den altid meget begejstrede dommer i TV2's talentprogram "Scenen Er Din".

ANNONCE