Nyhed

Hymns From Nineveh på turné med Murder

Den danske singer/songwriter optræder som support for Murder på deres Danmarksturné

Der er både gode og dårlige nyheder til fans af Jonas Petersens enmandsprojekt Hymns From Nineveh; han kan i april måned opleves live, hvor han udfylder rollen som opvarmer for duoen Murder, men til gengæld må de vente noget længere end forventet på hans første fuldlængde studieudspil.

Den endnu ikke navngivne plade var i første ombæring sat til at udkomme i starten af i år, men der er netop udsendt en pressemeddelelse med besked om, at den først kommer i butikkerne i løbet af sensommeren. I pressemeddelelsen beskrives den kommende plade således:

"Til sensommeren udsender Hymns From Nineveh sin første fuldspiller, som har været Jonas' egentlige projekt i længere tid. Studiealbummet står endnu uden titel, men hvor fokus ligesom på ep'en forbliver på vokal, vil albummet åbne op for en mere mørk og dyster tone, med mere komplekse arrangementer. Udgivelsen vil i større grad tage karakter af et samlet værk, hvor det samlede lydbillede vil være afgørende, og ikke enkeltstående numre."

Det var ikke fordi der blev skortet på roserne, da Hymns From Nineveh sidst var pladeaktuel med jule-ep'en "Uncomplicated Christmassongs" i december sidste år. GAFFAs Ole Rosenstand Svidt tildelte udspillet fem ud af seks stjerner, og udnævnte den til at være den smukkeste juleplade siden Sufjan Stevens' "Songs For Christmas". Han skrev følgende:

"Modsat mange andre juleplader er 'Uncompliated Christmassongs' dog ikke det mindste sentimental eller poleret. Tværtimod er der tale om fem meget stærke, lavmælte sange med Jonas Petersens lyse, længselsfulde og meget rene stemme og smukke fingerspil på guitar i centrum, tilsat lidt bjældeklang, strygere og Rebekkamarias flotte kor. Selv for en hedning som undertegnede går 'Uncompliated Christmassongs' rent ind og er ved at få mig til at vakle i min mangel på tro. Uncompliated Christmassongs er uden tvivl den smukkeste juleplade siden Sufjan Stevens' 'Songs For Christmas' og den perfekte kur mod kitschede julesange. Til august debuterer Hymns From Nineveh med et helt, julefrit album. Bare det altså snart var nu."

Turnéen med Murder bringer ham forbi Danmarks fire største byer, hvor og hvornår kan ses nedenfor. Billetter til tre af turnéens koncerter kan købes via GAFFA Live. Udover turnéen er der varslet en koncert den 18. juli i Café Nemoland, hvor også CODY optræder.

Koncertplan:

6. april: Voxhall, Aarhus*
7. april: Huset, Aalborg*
8. april: Dexter, Odense*
11. april: Huset i Magstræde*, København
18. juli: Nemoland, København
 
*= Danmarksturné med Murder

ANNONCE