Nyhed

Musikparlamentet debatterer i Århus

Debatforeningen vender 11. marts spørgsmål om musikalsk journalistik, smagssans og morgendagens kulturelle grupperinger

Bloggerne kommer. Er musikjournalistikken truet? I dag kan enhver, der har overskuddet til det, oprette sin egen blog, og slå sig løs som anmelder, ekspert eller nyhedsskribent. Men besidder bloggerne den samme kvalitet som de erhvervserfarne og uddannede journalister, eller er journalisterne mere kompetente som dommere over de musikalske kvaliteter?

Det er nogle af emnerne, når der skrues på for debatten 11. marts til den første i en række af lokale debatarrangementer arrangeret af foreningen Musikparlamentet. Foreningen opstod i 2008 på Borup Højskole i København, og her har man siden præsenteret løsningsorienterede debatter med branchefolk i alle afskygninger. Kulturpolitikere, musikere og brandingeksperter deltager alle i initiativet, der omhandler alt vedrørende den aktuelle musikscene.

Til arrangementet i Århus vil Henrik Bødker (Lektor i Medievidenskab, Leder af Center for Journalistiske Universitetsuddannelser) diskutere fremtidens musikjournalistik styre debatten og stille spørgsmål til et panel bestående af:

John Fogde (GAFFA, Grundlægger af frekvens.dk)
Mads Krogh (Postdoc, Ph.d., forsker i musikjournalistik- og musikkritik)
Martin Hjorth Frederiksen (Borneblogger.blogspot.com)
Marie Højlund (Sanger og musiker i Marybell Katastrophy)

Inden diskussionen skydes i gang, vil bandet SilverGleamingSoundMachine give krautpopkoncert, mens dj Indie-Peter fra Musikcaféen vil servere skiver fra samlingen aftenen igennem. Til slut tager elektroniske Marybell Katastrophy over med alternativ elektro.

Indgangen koster 20 kroner, og arrangementet finder sted i 'Kasernens' Foyer, Langelandsgade 139, 8000 Århus, d. 11. marts kl 17.

ANNONCE