Nyhed

Nas og Damian Marley kommer til Store Vega

Den albumaktuelle duo giver koncert den 6. juli i København

Dancehall-sværvægteren Damian Gong Jr. Marley og hip hop-legenden Nas udgiver snart kollaborationsalbummet "Distant Relatives", hvor de to grammyvindere og platinsælgere forener det bedste fra to verdener. Nu kommer de to til København, nærmere bestemt 6. juli i Store Vega, hvor de sammen vil søge tilbage til rødderne.

Duoen er en konstellation, der allerede kunne høres på det forførende "Road To Zion" fra Damians storhittende 2006-plade "Welcome To Jamrock". Titelnummeret fra denne plade er af New York Times blevet kåret til årtiets bedste reggaesang, og gik da også sin sejrsgang over det meste af verden.

Samarbejdet har til formål at søge ind mod de fælles rødder, reggae og hip hop-kulturerne udspringer fra. Rødder, der sætter ild i publikum, og får dem til at gå amok, frem for bare at få dem til at købe plader.


Nas står bag en af hip hop scenens helt store klassikere, hans debut "Illmatic" fra 1994. Siden har han gjort sig bemærket, i Danmark især i forbindelse med albummet "God's Son" fra 2003, der havde flere hitsingler i den danske sendeflade, og i USA med det seneste udspil, "Untitled". Denne pladen bar oprindeligt titlen "Nigger", en titel, der udløste massehysteri i såvel medier som i politiske kredse i USA, og til sidst måtte ændres til det knap så provokerende alternativ.

Nas' seneste to optrædener blev dækket af GAFFA, og begge anmeldt med fem stjerner, men de har ikke optrådt sammen før i Danmark.

Damian Jr. Gong er yngste søn af Bob Marley, og blandt de bedst sælgende reggaeartister i øjeblikket. Han skulle have gæstet Roskilde Festival 2006, men på grund af Schengen-samarbejdets lovgivning på visumområdet, der ifølge Roskildes Peter Hvalkof er "de riges værn mod de fattige", kunne sangeren ikke få lov at rejse ind i Danmark. Til sommer er det fire år siden, kapitalismens ubarmhjertige regelrytteri tog livet af sommerens koncert, og både Damian og Nas kan forventes på scenen til juli.


"Distant Relatives" udkommer 18. maj. Koncerten finder sted d. 6. juli i Store Vega. Billetter kan findes på Billetnet.

 

ANNONCE