Nyhed

Støberiet holder forårsdubstep

9. april er der Emalkay, JSL og Wobble Squad på Blågårds Plads

Støberiet huser 9. april en dubstepfest med den største dansker, det tungeste soundsystem, og en kometenglænder fra Dub Police.

De fleste, der har bevæget sig i miljøet omkring den omfattende dubstep-hype, som har stået på siden genren for alvor holdt sit indtog på den danske scene i 2007, kender DJ JSL. Han har flere gange gjort sig bemærket, blandt andet med sit remix af dubfolkene Eaggermann & Stunn Gunns "Morder Dem." Lige nu går snakken om JSL dog på noget ganske andet, nemlig hans debut-ep "The Jack Cates EP," der netop er udkommet i denne måned. Den har høstet stor international anerkendelse, og sætter fed streg under Københavns placering på dubstep-verdenskortet.

Et andet navn, de fleste danske dubsteppers har tatoveret ind i øret, er Wobble Squad. Et hold af dedikerede, cratediggende djs, der under genrens sejrsgang i hovedstaden har holdt sammen på scenen, og præsenteret dens udvikling for de basglade festgængere. Deres ekspertise har blandt andet udmøntet sig i mixtapet "Bangers' Choice," hvor de samler de vigtigste og mest skelsættende skæringer fra perioden 2007-2009.

Fra Storbritannien kommer stjernefrøet Emalkay, der, uden den store erfaring, er fløjet direkte ind i sendefladen på de engelske radiokanaler. Nogle af de mest etablerede navne som Caspa, Skream og N-Type tog hans nummer "When I Look At You" til sig, og snart udråbte både BBC og The Guardian det til årets undergrundshit 2009. Emalkay udgives nu på Caspas pladeselskab Dub Police, og har sågar opnået at skulle levere musik til kommende Coca-Cola-reklamer.

Det er Kommunal Bas Enterprise og T'Urban, der står bag arrangementet på Støberiet. Entre er halvtreds kroner, og festen løber fra ti aften til fire morgen.

ANNONCE