Nyhed

The Black Keys klar med sekser

Blues-rockerne har sat udgivelsesdato på deres nye studiealbum

De to produktive herrer Dan Auerbach og Patrick Carney har endnu en gang samlet kræfterne i studiet, og er i maj måned klar til at sende deres sjette fuldlængde-udspil under navnet The Black Keys på gaden. Pladen har fået titlen "Brothers", og er mestendels indspillet i det berømte Muscle Shoals Studio, Alabama, hvor navne som Bob Dylan, Aretha Franklin og The Rolling Stones også har haft deres gang. Billboard.com bringer en udtalelse fra Carney, der fortæller om valget af titlen, og om sangene på pladen:

"Dan og jeg er blevet meget mere modne som individer og som musikere forud for tilblivelsen af denne plade. Vores forhold blev på mange måder sat på prøve, men når alt kommer til alt, er vi brødre, og det synes jeg, at disse sange reflekterer."

Sidst The Black Keys var albumaktuelle, i 2008 med pladen "Attack & Release", hentede de Danger Mouse (Gorillaz, Gnarls Barkley) ind som producer, og han figurerer også som producer i denne ombæring, men kun på et enkelt nummer, "Tighten Up". Resten af produktionen har Auerbach og Carney selv stået for.  Det bliver GAFFAs anmelder Erik Barkman sikkert glad for, for selvom han på papiret fandt eksperimentet mellem The Black Keys og Danger Mouse spændende, mente han at "Attack & Release" manglede noget af tidligere udgivelsers vildskab. Han kvitterede med fire stjerner og skrev blandt andet:

"For første gang har Black Keys taget turen til et pladestudie og udforsket de muligheder, der gemmer sig dér – med inspiration fra manden bag pulten. Lydbilledet har fået flere nuancer, tempoet er skruet betydeligt ned og noget af vildskaben er gået tabt. Attack & Release er et album i det tænksomme hjørne, der langt hen ad vejen fungerer fint på sin egne præmisser. Spørgsmålet er, om Black Keys og Danger Mouse får fuld valuta for deres på papiret spændende samarbejde: Helheden bliver aldrig for alvor større end summen af delene på Attack & Release."

"Brothers" udkommer herhjemme mandag den 17. maj. Der er på nuværende tidspunkt ikke offentliggjort planer om en europæisk turné.

 

ANNONCE