Nyhed

The Kissaway Trail til Spot

En stribe nye navne er tilføjet til årets program, heriblandt danske The Kissaway Trail, The River Phoenix og Eim Ick

Spot Festival 2010 er for alvor ved at tage form, og i dag er der sat hele elleve nye navne på plakaten, og udover de tre danske navne er der også norsk, finsk og mellemøstlig musik på menuen. The Kissaway Trail har efterhånden sat sig godt og grundigt fast i den kollektive danske bevidsthed med deres velspillede indie-rock, og The River Phoenix er stille og roligt ved at gøre det samme med deres alternative ditto. Eim Ick, der har det borgerlige navn Nick Eriksen, leverer minimal techno, og får i år sin Spot-debut.

Fra Findland har vi tre andre Spot-debutanter, nemlig Shogun Kunitoki, I Was A Teenage Satan Worshipper og Underwater Sleeping Society. Førstnævnte er en instrumental kvartet, der spiller en kombination af post-rock og electronica med orgellydende keyboard. Anden i rækken byder på electropop, og tredje præsenterer psykedelisk indie-rock.

Den mellemøstlige musikscene sætter sit præg på festivalen med hele fire navne. Først har vi Le Dinê, der har kurdiske rødder, og blander kurdiske skalaer og rytmer med både r&b, rap, pop, house og rock, hvilket tilsammen er blevet til en helt ny genre, de kalder Hemereng (frit oversat "alle farver i én). Vi får også lov til at høre tyrkisk festmusik fra Grup2000, mellemøstlig musik, både traditionel og pop, fra Houssam Zamzam, samt percussionisten Simona Abdallah.

Vores norske naboer bliver repræsenteret af popsangerinden Susanne Sundfør, der lige nu er aktuel med pladen "The Brothel", som gik ind på førstepladsen på den norske salgsliste efter kun en uge. Hun er en genganger på Spot, hvor hun sidst optrådte i 2007.

Spot Festival afvikles i Århus fredag den 21. og lørdag den 22. maj, mens forløberen InterSpot finder sted torsdag den 20. maj. Der kan købes billetter til Spot via GAFFA Live.

ANNONCE