Nyhed

Ambitiøs musikkonkurrence opgraderer

Jam Contest skifter navn til The Band Contest og flytter samtidig til større lokaler

Den århusianske musikkonkurrence Jam Contest skifter navn til The Band Contest, ligesom festivalen opgraderer på flere områder. Blandt andet flytter festivalen lokaler fra Bridgewater til spillestedet Fatter Eskil, ligesom konkurrencens gevinster er blevet væsentlig mere attraktive.

Arrangøren bag festivalen, Jeppe Moeskjær, skriver i en pressemeddelelse, at konkurrencen er vokset over de tre sidste år, og at han derfor har valgt at gøre det større og bedre - som flytningen også eksemplificerer. Fatter Eskil er som udgangspunkt mere live-orienteret, der gennem tiden har præsenteret navne som Tina Dickow, Marie Frank, Poul Krebs, Carpark North, Ida Corr og Mother's Finest. Derfor vil flytningen, ifølge Moeskjær, højne niveauet og seriøsiteten omkring The Band Contest. 

Konkurrencen foregår over fire indledende runder, hvor fire bands hver aften dyster om fire pladser i en samlet finale. I de indledende runder findes vinderne ved publikumsstemmer. Derudover vil et dommerpanel bestående af forskellige musikbranchefolk tage et af de resterende bands til finalen på et wildcard. Finalen bliver endeligt afgjort i en kombination af publikums- og dommerstemmer. Udover præmierne til første, anden og tredjepladsen, bliver der også uddelt en talentpris i finalen.

The Band Contest har en række solide præmier til de vindende bands. For eksempel vinder førstepræmien to dages studieindspilninger samt jobs på Bork Havn Musikfestival, Stengade, Fatter Eskil, Kulturhuset Pavillionen i Grenå, en fotosession med Kasper Hemme, ti timers økonomisk rådgivning ved et revisionsfirma, gavekort på 1000 kroner til Rock City, en Danelectro Dead On 67 Limey Guitar med mere. Ligeledes vinder anden- og tredjepladsen præmier i samme kaliber, mens talentprisen er et gig på Danmarks Grimmeste Festival. 

Efter arrangementerne vil der blive afholdt en række efterfester, hvor mere etablerede navne vil optræde. Der er plads til 16 bands i konkurrencen, og man kan komme i betragtning ved at sende navn, antal medlemmer, myspace eller andet lydmateriale, genre, bandbeskrivelse til [email protected].

For yderligere info om tilmelding og præmier se The Band Contests Facebook-side. De indledende runder og finalen bliver afholdt følgende dage:

- Torsdag den 03.02.11 - Første indledende runde
- Torsdag den 24.02.11 - Anden indledende runde
- Torsdag den 17.03.11 - Tredje indledende runde
- Torsdag den 07.04.11 - Fjerde indledende runde
- Torsdag den 21.04.11 - Finalen

ANNONCE