Nyhed

Suzanne Vega kan godt lide Medina

Den amerikanske singer-songwriter udtalte sig positivt om sin danske kollega, da GAFFA mødte hende i Aalborg

Suzanne Vega var i Danmark i forbindelse med tv-optagelserne til DR's Store Juleshow i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. GAFFA mødte hende til en snak om hendes nye opsamlingskollektion "Suzanne Vega: Close Up". Men det blev også til en snak om julen - og pæne ord om Medina.

Vega: "Jeg kan godt lide julen. Jeg er kommet til at lide den. Det er en tid med festlighed. I de sidste 10 år har jeg årligt holdt en fest for mennesker, som jeg har arbejdet sammen med. Der er forskelle i alder og i arbejdsområder, men alt fra musikere og teknikere til komponister og så videre. Folk, jeg synes er interessante. Og så propper jeg dem ind i min lille lejlighed, hvor de spiser, sveder og råber ad hinanden indtil de smutter ved midnat. Det er virkelig herligt. Og min datter kommer også med nogle af sine venner".

Men julen har ikke altid været et hit hos Vega.
"Da jeg voksede op var julen en tid med store skænderier. Presset for at være munter blev for stort. Alle knækkede bare under, så jeg voksede op med en gru for julen (griner). Men jeg havde en god oplevelse med en kæreste, som virkelig elskede, dyrkede og fejrede julen. Siden da har jeg også taget julen til mig".


I 2011 udkommer de to sidste album i Suzanne Vegas "Close Up"-serie, hvor hun genindspiller en række af sine sange i akustiske versioner. Volume 3 får undertitlen "States of Being".

Vil man kunne finde glade sange på det album – et lykkeligt 'State of Being'?
"Jeg har nogle sange i dur, men jeg har ikke nogen egentlige glade sange. Jeg har fundet 14 af de 16 sange, der skal på albummet, og min sidste tanke var faktisk at krydre det med uptempo-sange i dur. Albummet afspejler dog forskellige tilstande. Frygt, anger, sammenbrud.

Er det ikke mest negative tilstande?
"Jeg ser dem ikke som negative, men som en del af et spektrum. Vrede er hverken positiv eller negativ. Den er brugbar. Frygt kan være med til at drive dig fra en tilstand til en anden. Et menneske kan føle glæde over en andens ulykke. Er det positivt eller negativt? Men jeg må bare sige, at jeg elsker melankolsk musik. Jeg elsker Leonard Cohen, som, hvis man møder ham, faktisk er en sjov og charmerende fyr. Og jeg kan godt lide lunefulde kvinder. Sådan nogle diva-typer. Jeg foretrækker Leona Lewis frem for Mariah Carey. Der er noget tragisk over den måde, Leona synger på. Også Medina, som jeg har mødt, er ret intens. Hun er sød og imødekommende, men har noget melankolsk over sig, som jeg kan lide."


Læs hele interviewet i GAFFAs artikelsektion

ANNONCE