Nyhed

Atoi står klar med toer

I oktober står avantgardepop-bandet Atoi klar med deres album nummer to "Waves Of Past Relations"

Den 25. oktober 2010 udkommer danske Atois andet album, der har fået titlen "Waves of Past Relations". Et album, hvor Atoi efter sigende skal have et mere dunkelt udtryk, men stadig med fokus på den gode popsang. Den første single fra albummet hedder "The Fight", og den havde release i mandags den 27. september.

Atoi blev dannet i 2005 med et skub fra en velgørenheds-plade, som Björk udsendte, hvorpå bandet havde en coverversion af Björks nummer "Army Of Me", og de har siden udgivet debutalbummet "Youth Machine". Kvartetten modtog fire stjerner af GAFFAs anmelder Simon Christensen i 2009 for deres debut, der beskrev albummet som værende en "driftig knitrende, beatbåren debut i slipvinden på Blue Foundation". Derudover fremhævede han følgende:

"Lige umiddelbart låner debuten beat-vokal-kontrasten fra Blue Foundation-universet, men det fungerer i særligt fint stil på pladens første halvdel, der åbner med Barometer-hittet "In This House", førstesinglen "Tonight", den varme konstruktion "Julio Jackson" og den skæve let-melankolske "Neighbour", min personlige favorit. Men derefter taber "Youth Machine" den underspillede, naive og funklende knitren, der afløses af rodede, skramlende eksperimenter, der ikke udmønter sig på helt så højt niveau - med undtagelse af "Powerball"."


Det musikalske univers, der er at finde på det nye album, skal ifølge bandets pressemeddelelse kredse om 80'ernes synth-melankoli, bas og guitar blandet med farverige elektroniske beats, og en vokal der melodiøst skaber deres popsange. Albummet skal indeholde optagelser af slag på træer og andre naturelementer fra de svenske skove, som skal give lyden på pladens beats et udtryk af ægte moder natur. 

Hør selv bandets seneste single "The Flight" og nummeret "Camouflage", der også vil være at finde på "Waves Of Past Relations" på myspace.com/atoidk. Albummet "Waves of Past Relations" udkommer den 25. oktober på Fake Diamond Records/A:larm Records.

ANNONCE