Nyhed

Distortion på kildevand i DR Byen

Københavns Kommune, Distortion og DRs koncertsal samarbejder om stort integrationsarrangement i DR Byen den 18. september

Københavns Kommune, Distortion og DR's Koncertsal har samarbejdet om et stort integrationsarrangement for unge i DR Byen den 18. september med navnet "VI KBH'R Blender!".

Manden bag Distortion, Thomas Fleurquin, beskriver arrangementet således i en pressemeddelelse:

"Tag årtiers hippeste gadefest, byens fornemste Koncertsal og et af de varmeste politiske emner i København. Smid dem i en blender og tryk på fuld power. Resultatet ser vi, når arrangementet "Vi KBH'R' Blender" fylder DRs koncertsal lørdag den 18. september fra kl. 15.00 - 22.00 med en blanding af alvor, sjov og distortion. Distortion laver typisk fester hvor alkohol er en integreret del af kulturen. Som noget særligt denne dag holder vi et 'alkoholfri Distortion' eksperiment, for at Distortions særlig københavnske energi skal være tilgængelig for alle – og fordi det bliver et sjovt kulturchok at få nogle danskere til at feste uden at være stive."

Med Blender-eventen ønsker VI KBH'R, at unge mellem 18 og 25 år skal give deres bud på, hvordan sammenholdet i København kan udvikles. Det er nemlig ikke ofte, Københavns Kommune spørger unge mellem 18 og 25 år om, hvordan de mener, københavnerne bør leve sammen i fremtiden.

'Blender' har en blanding af konkurrencer, sjov og fest som afsæt for en seriøs debat om fremtidens København. Alt sammen for at give Københavns politikere nye input til deres integrationspolitik.

"Fremtiden tilhører de unge – derfor er Københavns unge de nærmeste til at svare på, hvordan vi uanset etnicitet, religion, seksualitet og sprog skal leve godt sammen fremover", siger den radikale beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Klaus Bondam, der vil lade arrangementet inspirere ham i arbejdet med hovedstadens ny integrationspolitik for de næste fire år.

"Mit mål er, at diskussionen om, hvordan vi lever sammen, skal være anderledes i København end i resten af Danmark. Det skal være lettere at være københavner end at være dansker," tilføjer han.

Københavns bydele kan dyste mod hinanden i rap, dans og høvdingebold. Deltagerne kan spille med DRs 'outdoor-barbies' ellers dyste mod hinanden. Tre 'Fiction Pimps' har taget 500 tomme flasker med fra alle verdens hjørner. Og i 'The Crack' bliver flaskerne fyldt af visioner for København som skal sendes afsted med flaskeposter i Emil Holms kanal.

Inden Distortions fest med raverbusser er der 'Blender-battle', hvor blandt andet Aydin Soei, forfatter til bogen "Skyld" og medstifter af Ansvarlig presse, Master Fatman og Ali Sufi, næstformand i Nydansk Ungdomsråd, udfordrer de unge på deres ønsker for fremtidens København.

Arrangementet løber af stablen den 18. september i DR Byen. Se det fulde program for "VI KBH'R Blender!" her.

ANNONCE