Nyhed

KURvE supporter Boban i Marko Markovic Orkestar

Det århusianske Balkanrock-orkester albumdebuterer og spiller support for Boban i Marko Markovic Orkestar i Århus på fredag

Balkanrockbandet KURvE spiller på fredag den 1. oktober på Atlas i Århus, sammen med serbiske Boban I Marko Markovic Orkestar. Århus-sekstetten KURve har siden 2002 været kendt som et energisk liveband på den århusianske musikscene, ligesom de har turneret i både ind- og udland.

Imidlertid har bandet først i år indspillet debutalbummet "Čistačica", som bliver udgivet på fredag. Fokus igennem de forudgående år har været på at spille koncerter, og det skal efter sigende kunne mærkes når KURvE står på scenen.

Aftenens hovednavn er dog serbiske Boban I Marko Markovic Orkestar, som er et af de største navne indenfor balkan-genren. Atlas fortsætter deres række af spændende koncerter med navne fra verdens afkroge, og til forskel fra deres tidligere koncerter med store navne, så præsenterer det århusianske spillested denne gang et lokalt talent med geografisk relation til hovednavnet.


KURvE tager ganske naturligt afsæt i Balkanmusik, der de senere år i stigende grad er kommet resten af verden for øre. Sekstetten skal også have rødder i den kompromisløse new wave-rock, der var fremherskende i Sarajevo i 80'erne, ligesom de varierer udtrykket med blandt andet ska og små portioner af reggae-rytmer.

Boban I Marko Markovic Orkestar besøgte desuden årets Roskilde Festival, hvor det festlige band modtog fem stjerner af GAFFAs anmelder Torben Holleufer. Han kaldte koncerten "en fed fest på Odeon", og skrev at:

"Alle udsagn fra Bobans fyldige tenor kom tilbage, som om vi alle talte serbo-kroatisk til hverdag, mens tubaerne ville agere den mest skubbende basgang, som hele tiden kørte festen op og op. Mens alle horn piskede i omdrejninger, som kunne tage pusten fra de fleste, men som for Boban og hans drenge er business as usual."


KURves debutalbum "Čistačica" udkommer på fredag, ligesom koncerten med KURve og Boban I Marko Markovic Orkestar er på fredag den 1. oktober. Sidstnævnte giver desuden koncert på Global i København næste fredag den 8. oktober, og billetter til begge koncerter kan erhverves via GAFFA Live.

ANNONCE