Nyhed

Radiohead har færdiggjort en ny samling sange

Den alternative rockgruppe har færdiggjort en række ny sange til deres kommende album, der endnu ikke bærer nogen officiel titel

Den engelske gruppe Radiohead har i et interview offentliggjort, at de har færdiggjort en række nye numre til deres kommende album. Bassist Colin Greenwood forklarer til det engelske magasin 'Index On Censorship', at bandet overvejer, hvordan de skal udgive det næste album.

"Vi er netop blevet færdige med en ny gruppe sange. Og vi er begyndt at overveje, hvordan vi skal udgive dem i et digitalt landskab, der igen har ændret sig. Det er blevet sværere at eje musik i en traditionel forstand på et fysisk objekt som en cd. Musik er blevet softwarens fattige fætter, der bliver streamet og låst ind på en transportabelt enhed, som for eksempel en telefon eller en iPod".

Colin Greenwood indrømmede også, at selvom han var glad for successen, bandet havde med deres seneste album "In Rainbows" fra 2007, som man selv kunne bestemme prisen på online, så savner han den måde, musik-industrien plejede at være på.

"Jeg kunne godt lide at være på et pladeselskab, som havde os sammen med Blur, Beatie Boys og The Beatles", tilføjer Colin Greenwood.

Allerede i juni-måned var guitarist Ed O'Brien ude og fortælle, at bandet gerne så deres album ude i år, og at det snart ville være færdigindspillet. Her fortalte guitaristen også om det mangeårige samarbejdet med producer Nigel Godrich, som igen sidder bag knapperne på radiohovedernes produktion.

Albummet bærer endnu ikke nogen titel, ligesom udgivelsesdatoen heller ikke er offentliggjort, men det skal blive spændende at se, hvilken distributionsform bandet denne gang finder på, og om de kan leve op til den musikalske succes, de fik ros for på "In Rainbows".

ANNONCE