Nyhed

Trommeslager forlader Dream Theater

Mike Portnoy har annonceret på sin hjemmeside, at han forlader det progressive metal-band Dream Theater

Mike Portnoy skrev i går på sin hjemmeside, at trommeslagerens tid i det progressive metal-band Dream Theater er forbi. Mike Portnoy er en af tre, der i 1985 dannede bandet på Berklee College i Massachusetts, mens de to andre grundlæggere, John Myung og John Petrucci, stadig er en del af bandet.

Bandet havde i forvejen annonceret en pause med Dream Theater indtil januar måned på grund af forsanger James LaBries solo-album og Mike Portnoys vikar-job som trommeslager i bandet Avenged Sevenfold, som kommer til Danmark i november.

Mike Portnoy skriver følgende om sin beslutning på sin hjemmeside:

"Jeg skal til at skrive noget, jeg aldrig troede, jeg kom til at skrive. Efter 25 år har jeg besluttet at forlade Dream Theater - bandet jeg var med til at grundlægge og virkelig elskede i et kvart århundrede. For mange mennesker vil det komme som et kæmpe chok, og det vil højst sandsynligt blive misforstået af nogen, men tro mig, det er ikke en forhastet beslutning... Det er noget jeg har kæmpet med det sidste års tid."

Mike Portnoy skriver endvidere, at han har haft nogle utrolig gode oplevelser ved at spille med Hail, Transatlantic og Avenged Sevenfold det sidste års tid, og at han derfor har haft et sjovere og bedre forhold til de projekter, end han har haft i et stykke tid til Dream Theater.

"I må endelig ikke misforstå mig, jeg elsker gutterne fra DT højt, og vi har en lang historie og et venskabeligt bånd, der går meget langt tilbage... Jeg har bare virkelig haft brug for en pause."

Trommeslageren skriver, at det har tæret på ham, at de i snart 20 år har været i en konstant skrive/tour-cyklus, der ikke har gjort plads til mere end få månedes pause indimellem. Og efter at have foreslået en længere pause til bandet, viste det sig, at de ikke følte det på samme måde som ham, og gerne ville fortsætte uden pause - og dermed uden ham.

"Det gør virkelig ondt bare at tænke på Dream Theater uden Mike Portnoy (Min far navngav sgu bandet!!), men jeg vil ikke stå i vejen for dem.... Så jeg har besluttet at ofre mig selv for ikke at holde dem tilbage imod deres ønske."

Afslutningsvis skriver Mike Portnoy:

"Jeg ønsker gutterne det bedste, og jeg håber, at musikken og arven vi skabte sammen vil blive hørt af fans i de kommende årtier. Jeg er stolt af hvert eneste album, vi lavede, hver en sang vi skrev og hvert show vi spillede..."

Desuden undskylder han på det kraftigste overfor alle Dream Theater-fans, som han betegner som "de bedste fans i verden - som I ved". Men han lover, at det ikke er det sidste, man har hørt til Mike Portnoy.

Det vides endnu ikke, hvad Portnoys exit vil betyde for Dream Theaters fremtid. Men sikkert er det, at Portnoy er med på scenen, når Avenged Sevenfold gæster Amager Bio 18. november.

Læs hele udtalelsen på Mike Portnoys egen hjemmeside.

ANNONCE