Nyhed

Kalle B vandt entreprenørpris

Det blev Kalle B og festivalen Stella Polaris som vandt titlen som Young Creative Entrepreneur, der blev uddelt af musikorganisationen PROMUS

Tidligere i dag kunne musikorganisationen PROMUS i samarbejde med British Council for første gang uddele prisen Young Creative Entrepreneur, og modtageren blev Kalle B for sit arbejde med festivalen Stella Polaris.

Prismodtageren beskriver Stella Polaris som "et originalt festivalkoncept, placeret i æstetisk unikke rammer, hvor alle lige fra familier med picnickurv til teenagere og forbipasserende turister kan nyde musikken og den imødekommende atmosfære". Det gratis chill out-arrangement er blevet afviklet hvert år siden 1997 og har gennem årene udvidet sig til at inkludere arrangementer i Århus, København og Odense og har tiltrukket internationale navne som Yoav, Groove Armada, Moby og LTJ Bukeem samt danske navne som Lulu Rouge og Trentemøller.

Prisen kommer udover æren med en deltagelse i den anerkendte musikbranchefestival The Great Escape, som finder sted i Brighton d. 11.-18. maj, hvor vindere fra flere lande skal deltage i en konference, præsentere vinderprojekterne i et panel samt møde en række væsentlige britiske musikbranchefolk. De vil derudover fremover være en del af det internationale netværk af Young Creative Entrepreneurs, som British Council faciliterer og trækker på rundt om i verden.

I en pressemeddelelse fremgår det, at det efter en del diskussion var et enigt dommerpanel, der kunne udnævne vinderen. De begrundede deres valg med følgende udtalelse:

"Han har en fantastisk historie, energi og klare evner til at netværke både med det engelske marked og internationalt. Stella Polaris-festivalen har bygget et virkelig stærkt ry og de opfindsomme Night Music Gallery-events, der åbner kulturelle fora op til publikum gennem musik, er et koncept, der har potentiale til at blive delt internationalt".

Ved udvælgelsen blev der lagt særligt vægt på vinderprojektets potentiale for udvikling samt internationale dimension.

Stella Polaris kan i år opleves i dagene 6. august (Århus) og 7. august (København).

ANNONCE