Nyhed

Lady Gaga bliver gæsteredaktør på Metro

Den svenske avis der udkommer i 20 lande kommer under popstjernens behandling 17. maj

Lady Gaga blev i marts måned udnævnt til klummeskribent for V Magazine, og næste skridt mod verdensherredømmet er en plads som gæsteredaktør for avisen Metro, der herhjemme udsendes under navnet MetroXpress. Avisen udsendes i 20 forskellige lande, og her vil man 17. maj kunne læse popstjernens udgave af avisen.

Den danske udgave af avisen har tidligere haft Outlandish, De Sorte Spejdere og holdet bag Live fra Bremen tilknyttet som gæsteredaktører, men Gaga bliver altså global gæsteredaktør, hvilket betyder at hun skal arbejde på kontoret i London. Her skal hun have hjælp af en assistent, der vil blive udvalgt i en konkurrence, der relaterer til stjernens kommende album "Born This Way".

I en pressemeddelelse fremgår det, at Gaga-udgaven af Metro vil sætte fokus på ligestilling og individualitet, og i konkurrencen skal deltagerne forklare, hvad disse begreber samt "Born This Way" betyder for dem.

Hvad dette kommer til at betyde for den kommende avis vides endnu ikke, men hos den danske redaktion ser man ifølge DR.dk frem til have Gaga ved roret, også selvom sangerinden ikke har den store erfaring som redaktør:

"Det tror jeg kun er en fordel. Vi ser ikke efter journalist-faglige kvalifikation. Det er det alternative blik. Det spøjse og kuriøse, det at blive revet væk fra vanen, der tæller her. Men hun ved noget om at have en ekstrem forfinet kontakt til sit publikum - hvem hun er, og hvad de vil have. Det tror jeg hun kan lære medier en ting eller to om".

Sådan siger den danske chefredaktør Jonas Rathje, der mener det er sundt for avisen at lade andre komme til, der kan se på avisen med andre briller.

Lady Gaga-udgaven af MetroXpress kan læses 17. maj.

ANNONCE