Nyhed

Start Festival klar med program

Start Festival har offentliggjort sommerens program, der løber af stablen den 16.-18. juni på Vesterbro. I den anledning fik GAFFA en snak med en af festivalens bagmænd, Peter Møller.

Til juni kan du for 9. år i træk opleve den danske musikscenes fremtid, når Start Festival (tidligere kendt som Vesterbro Festival) bliver afholdt i området omkring Øksnehallen. Det er Foreningen Vesterbro Festival, som er arrangørerne bag festivalen, og i anledningen af programmets offentliggørelse mødte GAFFA pressekoordinator og en af festivalens bagmænd fra day 1, Peter Møller.

Etablerede vs. uetablerede bands
– En af de faste diskussioner omkring Start Festival går på de etablerede bands, som for eksempel Nephew, Sys Bjerre og Magtens Korridorer, der har spillet på festivalen efter deres gennembrud. Det mener pressen er forkert. Men de tænker ikke over, at de her store bands altså spiller gratis og udelukkende for at støtte de upcoming bands, fordi de selv kan huske, hvordan det var at være helt grønne på musikscenen, fortæller Peter Møller.

Han mener derfor, at det er vigtigt, at både publikum og pressen forstår, hvad festivalen handler om. Nemlig de uetablerede bands og deres mulighed for at komme til at spille foran et stort publikum.


– De her uetablerede bands kan på Start Festivalen komme til at spille for op til 4.000 mennesker, hvilket er helt uhørt for et nyt band i Danmark. Det er dét, som er vigtigt ved Start Festival, og derfor arbejder vi da også med et max på 10 % af etablerede bands.

Ingen sammenligning med Spot, tak!
En anden tilbagevendende diskussion er Start Festivalen overfor den århusianske musikfestival Spot. I denne snak er Peter Møller fuldstændig klar i spyttet:

– Jeg vil hellere save mit højre ben af end at blive sammenlignet med Spot.


Årsagen til den dramatiske udmelding er, ifølge Peter Møller, at mens Spot er en branchefestival for branchefolk, er Start Festival en festival for publikum med det ene formål at være musikernes talerør. Derudover retter Spot Festival sig mod det udenlandske marked og ikke det nationale.

– Kan du nævne et eneste band, der er blevet signet efter de har optrådt på Spot? Alle dem der spiller på Spot Festival er allerede signede, mens Start Festival derimod præsenterer de uetablerede bands, der til gengæld ofte bliver signet, efter de har optrådt på vores festival, fortæller Peter Møller.

Opstart! hver fredag
Det er som sagt fra den 16-18. juni, at dette års Start Festival finder sted. Men hvis du ikke kan vente så længe med at høre landets måske kommende stjerner, kan du hver fredag til og med den 3. juni møde op til Opstart! i PH Cafeen på Vesterbro. For 30 kroner kan du høre et udpluk af nye, spændende danske navne – blandt dem, der allerede har optrådt er The First Waltz, India, Maggie Talks, Supershine, Joe Fast, The White Elephants, The Eclectic Moniker.


Programmet til Start Festival tæller navne som The Olympics, Brother Grimm, Mescalin, Baby, Revoltage, Android Orchestra, Kirsten & Marie, Mathilde Falch Band, Annasaid, Cecilie Fleur, M.A.N.D., Panamah, And You're Off og Retox Panic (billedet).

Læs det fulde program på startfestival.dk

ANNONCE