Nyhed

Young Creative Entrepreneurs-finalister fundet

Finalisterne til den danske udgave af iværksætterprisen er fundet og tæller blandt andet folkene bag Stella Polaris og Fairtrade Music

På fredag kåres vinderen af den danske udgave af Young Creative Entrepreneurs Music Award. Prisen går til den bedste unge kreative iværksætter inden for den danske musikindustri i 2010, og vinderen kommer til at deltage i en konference i forbindelse med den engelske musikfestival The Great Escape (TGE) og bliver en del af et internationalt netværk.  

TGE finder sted i Brighton den 12.-14. maj og er kendt som en af de væsentligste branche- og showcasefestivaler i Europa. På festivalen vil vinderen få mulighed for at præsentere sit projekt eller virksomhed for udvalgte britiske branchefolk, deltage i en paneldebat, udvikle netværk og styrke sit forretningsgrundlag på et internationalt plan. 

Derudover vil vinderen fremover være en del af British Councils Young Creative Entrepreneur-netværket og vil herigennem kunne udvide sine muligheder for internationalt samarbejde, projektudvikling og deling af viden. 

Medlemmer af dette netværk tæller blandt andet Ruth Daniel, der er stifter af Unconvention festivalen, et koncept der sigter mod at udvikle musikindustrien på græsrodsniveau og senest er startet op i Argentina, Brasilien og Indien, Jack Horner, som er medstifter af Frukt Communications, et af de mest succesfulde kommunikationsbureauer inden for koblingen af musik og brands, og Mike Deane fra Liverpool Music Week, en årligt tilbagevendende musikfestival. 

Den endelige vinder udpeges af et dommerpanel bestående af Christian Have fra Have Kommunikation, Søren Krogh Thompson fra Playground Music og MXD (Music Export Denmark), Claire de Braekeleer fra British Council og Young Creative Entrepreneur Network og Jesper Mardahl fra Promus. 

"Vi er meget tilfredse med den opbakning, vi har modtaget fra branchen. Ansøgerfeltet er kompetent og engageret, og nu handler det bare om at få udpeget den vinder, der på bedste vis kombinerer resultater med et udviklingspotentiale, der vil kunne styrkes ved kontakten med den britiske branche og ved deltagelse i netværket," fortæller Anne Jensen, som er kommunikationsmanager hos Promus. 

Finalisterne repræsenterer et bredt spektrum af områder af musikbranchen, og der er ved udvælgelsen lagt vægt på projekternes innovative karakter samt potentiale for udvikling, også på et internationalt marked.  

"Det er en glæde at kunne præsentere seks kreative entreprenører, der arbejder i musikbranchen. Der har været mange højt kvalificerede ansøgere til denne første Young Creative Entrepreneur Music Award, og vi er selvfølgelig glade for, at der har været så stor interesse første gang, vi uddeler prisen i Danmark" uddyber Jacob Urup Nielsen, partnerships- og projectsmanager hos British Council Danmark. 

De seks finalister i den danske udgave af konkurrencen er: 

Simon Mikdal Andersen/Fairtrade Music – Fairtrade Musics mål er at give folk en ny og alternativ platform til at opdage og downloade musik fra. Konceptet er funderet på fair betingelser for alle, som samtidig giver en hjælpende hånd til velgørende formål.  

Kalle Bremer/Stella Polaris (billedet) – Stella Polaris er et originalt festivalkoncept, placeret i specielle æstetiske rammer, hvor alle lige fra familier med picnickurv til teenagere og forbipasserende turister kan nyde musikken og atmosfæren.

Sidse Gry Jeppesen/Catching Paper Planes – Catching Paper Planes er et booking- og managementbureau, som blev grundlagt for at lukke et hul i den danske musikbranche, nemlig at finde og understøtte upcoming undergrundsmusik.  

Mikael Larsen/Musik Aarhus Festival – Musik Aarhus Festival er en event, hvor fire spillesteder tilsammen præsenterer seks aftener med lokale og upcoming artister. Spillestederne ser bevidst hinanden som partnere i stedet for konkurrenter. 

Henrik Lynbech/Redia Redia A/S fokuserer på at optimere brugeroplevelsen ved anvendelse af digital teknologi, primært ved udvikling af interaktive oplevelsesartefakter, der typisk placeres på offentlige steder som biblioteker og museer.  

Mark Petersen/WavesOut WavesOut er en online musikservice, der har niche-fokus på at tilbyde streaming af electronica- og indie-genrer, gratis og lovligt.  

Hvem den endelige vinder af prisen er, vil blive offentliggjort på fredag den 8. april 2011. 

ANNONCE