Nyhed

Benjamin Koppel stopper på Montmartre

Den danske musiker og saxofonist fratræder sin stilling som musikchef for Montmartre

Den danske saxofonist Benjamin Koppel fratræder sin stilling som musikchef for Jazzhus Montmartre for at koncentrere sig om sine øvrige aktiviteter.

I februar i år overtog Koppel den kunstneriske ledelse af Jazzhuset og har siden udført en række tiltag, som ifølge Koppel selv har udmøntet sig i økonomisk sikkerhed for musikstedet de næste tre år.

"Montmartres fremtid er sikret i en rum tid ved hjælp af syv store fonde, og jeg har dermed nået min målsætning om at bidrage til at skaffe ro omkring økonomien og sikre musikhusets overlevelse. Jeg føler derfor, at jeg med god samvittighed kan trække mig fra et godt og spændende samarbejde, og koncentrere mig om mine mange andre projekter, som jeg behøver mere tid til", udtaler Koppel i en pressemeddelelse.

I den seneste tid har Koppel blandt andet haft travlt med:

- Bogudgivelsen "Ud af Musikken" (udkommer på Gyldendal den 30. august 2011)

- Nye optrædener på Blue Note i New York

- Samarbejde med butikskæden Tiger om at udgive jazz til en pris, hvor alle kan være med

- Foredragsrække med far Anders Koppel og søster Marie Carmen Koppel

- To cd-udgivelser i Frankrig, England og Danmark i november med henholdsvis Daniel Humair og Peter Erskine

- En cd-udgivelse med musik skrevet til og komponeret over lovteksten fra Kyoto-protokollen

- Festivalchef for Valby Summer Jazz (koncerter hele året)

Tidligere på sommeren skrev vi her på GAFFA, at som tak for sin indsats for fransk og international kultur blev Benjamin Koppel tildelt den franske orden Ordre des Arts et des Lettres. Det var Frankrigs kulturminister Frédéric Mitterand, der tildelte titlen til den danske musiker, som nu kan kalde sig Chevalier de L'Ordre des Arts et des Lettres, der på dansk betyder ridder af ordenen for kunst og litteratur. Ordenen tildeles kunstnere, som har ydet en særlig indsats for udvikling af kunst og litteratur i Frankrig og resten af verden.

ANNONCE