Nyhed

Canon Blue tager på den sidste rakettur

Amerikanske Canon Blue har æren af at være den sidste kunstner, der udkommer på danske Efterklangs pladeselskab Rumraket.

Den 29. august slutter et markant kapitel i dansk musik- og pladeselskabshistorie, når Efterklangs eget selskab Rumraket ophører med at udsende album med andre end bandet selv. Sidste udladning fra Rumraket er det andet album med amerikanske Canon Blue, der har nydt et tæt samarbejde med Rumraket og Efterklang. Blandt andet har Efterklang-medlemmerne Mads Brauer og Casper Clausen været involveret i at optage, mikse og producere albummet.

– Mads og Casper er to af mine yndlingsmennesker i hele verden, og det var skønt at arbejde med dem.  De både skubbede og udfordrede mig musikalsk på så mange måder. Det ville have været et helt andet album, hvis ikke de havde været involveret, lyder de pæne ord fra Daniel James, der er hovedmanden i Canon Blue.

Et album om frihed
Resultat er albummet med den skandinavisk klingende titel "Rumspringa", der er en art ritual, de unge medlemmer af Amish-kirken gennemgår, inden de træder ind i de voksnes rækker. Det involverer ofte de stærkt religiøse Amish-unges første og sidste kontakt med sex, druk og stoffer.

– Titlen kom til mig, da jeg så dokumentaren "Devil's Playground" om rumspringa og var fascineret af idéen om at komme fra et stramt og strengt miljø og så blive kastet ud i total frihed. Den følelse, synes jeg, er til stede på albummet; ideen om hvordan higen efter frihed spiller ind på alt, hvad vi som mennesker gør – på godt og ondt, fortæller Daniel James, og lover, at han vil gøre sit bedste for at holde kontakten til Danmark i fremtiden.

– Jeg elsker Danmark, og det var fantastisk at indspille dele af albummet her. Blandt andet på Musikkonservatoriet i København, hvor vi kunne benytte en masse enestående instrumenter. Jeg er utrolig taknemmelig for alt det, Efterklang-drengene har gjort for mig, og jeg er utrolig beæret over at være den sidste kunstner, der udkommer på så fint et selskab, men det er selvfølgelig også mismodigt, at det er slut nu, lyder det fra Daniel James, Rumrakettens sidste astronaut, der med Efterklangs hjælp allerede har fundet et nyt musikalsk hjem på det amerikanske pladeselskab Temporary Residence.

Læs GAFFAs 5-stjernede anmeldelelse af "Rumspringa" her.

ANNONCE