Nyhed

Conrad Schnitzler er død

Den tyske elektronmusiker, der blandt andet var kortvarigt medlem af Tangerine Dream, er død af mavekræft

Billede: Fra Wikimedia Commons

Den tyske elektronmusiker Conrad Schnitzler døde den 4. august af mavekræft. Schnitzler blev født i 1937 og nåede aldrig ud til et stort publikum, først og fremmest fordi hans musikalske virke ofte bevægede sig i retning af det atonale eller ligefrem repræsenterede studier i lyd for lydens egen skyld.

Ikke desto mindre kan man, med god ret, argumentere for, at Conrad Schnitzler har øvet sin indflydelse på den oprindelige Krautrockscene, som han da også, blandt andet i kraft af tidlige og kortvarige medlemsskaber af Tangerine Dream og Kluster (senere Cluster, med C), var en del af. Det giver også mening at betragte ham som en art særegen forløber for den slags elektronisk støjæstetik, som især den engelske industrialgruppe Throbbing Gristle blev eksponent for.

Selvom Schnitzler ikke talte til et stort publikum, så udgav han en temmelig omfattende mængde musik, hvoraf titler som især "Rot", "Blau", "Con" og "Conal" fremhæves af kendere, ikke mindst for deres næsten ikke-jordiske lydtryllerier.

ANNONCE