Nyhed

Dafuniks skriver fransk kontrakt og udgiver debut

Det danske hiphop/soul-kollektiv har netop underskrevet kontrakt med fransk pladeselskab og udgiver debut, inden året er omme

Det danske hiphop/soul-kollektiv Dafuniks har på det seneste gjort sig bemærket i Frankrig, hvor de har spillet en udsolgt radiokoncert, haft tre singler i flittig rotation på den franske radiostation Radio Nova og skabt et mindre hit med nummeret "All I Want".

Kollektivet har netop skrevet kontrakt med det franske pladeselskab Underdog Records, som ved udgangen af 2011 vil udgive hiphoppernes debutalbum.

Dafuniks blev dannet i 2006, men gjorde sig for alvor bemærket i 2008, da de leverede debutkoncert på Rust i København. Året efter var de at finde på Spot Festival i Aarhus, hvor GAFFAs anmelder Simon Mikdal Andersen sendte dem af sted med en fire-stjernet anmeldelse.


Derudover har medlemmerne, som består af produceren JustMike, DJ Nyber, trommeslageren Christian Jespersen, bassisten Thomas Cox og Tue Damskov på guitar, deltaget i KarriereKanonen og spillet support for den amerikanske soulsanger Bilal.

Deres lyd er fokuseret omkring hiphop, jazz, soul og funk, baseret på live-instrumenter, breakbeats og samples.

Den nu afdøde Kjeld Tolstrup har som en af de eneste i Danmark givet hiphopperne airplay og omtalt Dafuniks som et af de mest oversete bands herhjemme.


Gruppen har tidligere udgivet ep'en "Bone Jacked & Buggin' Out", som er gæstet af blandt andre Elias, Pato og Barbara Aersoe på vokal, og til september frigiver de en maxisingle som forløber for debutalbummet.

Til at begynde med bliver debutalbummet udgivet i Frankrig, Schweiz og Belgien, men der forhandles i øjeblikket om dansk, amerikansk, canadisk og italiensk release.

Du kan læse mere om Dafuniks via deres MySpace.


ANNONCE