Nyhed

Dee Dee Bridgewater gæster Værket i Randers

Den amerikanske jazz-sangerinde har Billie Holiday-fortolkninger med i bagagen, når hun lægger vejen forbi Randers til november

Den 23. november optræder den amerikanske jazz-sangerinde Dee Dee Bridgewater på Værket i Randers, hvor hun vil udføre sine fortolkninger af Billie Holiday sange i koncertshowet "To Billie With Love - A Celebration Of Lady Day". 

I tidens løb har "To Billie With Love..." fået en god portion opmærksomhed på verdens største scener og koncerthuse, men til november bliver rammerne gjort intime, når sangerinden optræder med nævnte koncertshow i Værkets koncertsal – for første gang i Danmark.

Sangerindens karriere strækker sig over fire årtier. I 1970 spillede hun for første gang med Thad Jones / Mel Lewis Big Band. Hun sang i bandet i fire år og optrådte i samme periode med blandt andre Dizzy Gillespie, Sonny Rollins og Max Roach. I 1974 debuterede som solist med albummet "Afro Blue" og har siden udgivet 18 album.

Udover karierren som sangerinde er Bridgewater også en prisbelønnet skuespiller. Hun har vundet et væld af priser, som blandt andet to Grammy Awards, en Tony Award for bedste musicalpræstation i "The Wiz" og den franske prestigepris "Victoire de la Musique".

Bridgewater har tidligere sunget Holiday-sange. I 1980 spillede Bridgewater rollen som den legendariske sangerinde i Londonmusicalen "Lady Day". I 2010 udgav Dee Dee Brightwater et hyldestalbum til den legendariske sangerinde Billie Holiday. Albummet bærer titlen "Eleanora Fagan (1915-1959) To Billie With Love From Dee Dee Bridgewater".

Det er sange fra nævnte album, man vil kunne forvente at lægge øre til, når Bridgewater gæster Værket i Randers.

Ifølge arrangørerne "venter der publikum en unik oplevelse, når Værkets Koncertsal slår dørene op til intimkoncerten med Dee Dee Bridgewater og hendes band. Dee Dee Bridgewater er vidt berømt for at gribe og bevæge publikum. Hendes dragende optræden rører både krop og sjæl".

Dee Dee Bridgewater kan opleves på Værket i Randers onsdag den 23. november.

Billetsalget begynder mandag 15. august kl. 11.00.

Billetter kan købes via Værkets hjemmeside.

Koncerten er arrangeret i samarbejde med Live Nation og er den eneste i Danmark.

ANNONCE