Nyhed

Politiske slagsange bruser frem på internettet

Med det kommende folketingsvalg lige rundt om hjørnet er valgsange og musikvideoer begyndt at dukke op på hjemmesider og YouTube

Efter at datoen for folketingsvalget blev offentliggjort i fredags, er internettet begyndt at bugne med diverse slagsange, der er med at hjælpe vælgerne til at stemme torsdag den 15. september. Indtil videre er størstedelen af de aktuelle sange og musikvideoer imod den nuværende regering.
 
Hvor nogle enkelte af sangene kan virke amatøragtige, indeholder størsteparten dog en vis seriøsitet og simplicitet.
 
Som GAFFA tidligere bragte en nyhed om her på sitet, blev den musikalske valgkamp skudt i gang med den humoristiske farvelsalut til Statsminister Lars Løkke Rasmussen i sangen "Tabersangen" af Den Satans Mads.
 
Med sangen "Draw a Line" påpeger NightFlight Mk4 nødvendigheden af at trække en grænse i forhold til visse kræfters indflydelse i dansk politik.
 
Også ukendte sangere har bidraget med deres slagsang, der støtter specifikke folketingskandidater som eksempelvis støttesangen " Vi Kommer Ikke Ud Af Krisen Ved At Lukke Os Inde" til Zenia Stampe fra Radikale Venstre.
 
Valgsange fra foråret er begyndt at dukke op igen. Blandt andre Dansk Folkepartis "Herfra Min Verden Går", hvor deres trafikordfører Kim Christiansen akkompagneres af Dansk Folkepartis folketingsgruppe. Eller Venstres kultur- og idrætsordfører Troels Christensen synger "Pas På Helle Og Villy".
Liberal Alliance fik sig i marts en valgsang, "Kald En Spade For En Spade", der er skrevet og fremført af Michael Hardinger fra Shi-bi-dua og Tania Ovesen.
 
Kvalitet
Der findes også mere velproducerede numre, som florerer på YouTube. Nørrebro-knægten, Babak Vakili, gør med tracket "Listen" opmærksom på Enhedslistens politik, og Elmers Lillesøsters Band har med sangen "Folkepension" forsøgt at sprede budskabet om at få opløst populistisk løfte-politik.
 
Misbrug
I det sidste års tid har det hændt, at kendte sange er blevet anvendt som slagsange til politiske arrangementer, hvor komponisterne bag sangene har måttet stå frem og tage stærk afstand.
 
I september sidste år blev ABBAs hit "Mamma Mia" spillet til Dansk Folkepartis landsmøde, uden at komponisterne Björn Ulvaeus og Benny Andersson havde givet autorisation.
 
Det samme skete til de Konservatives landsmøde måneden efter, hvor den konservative folketingsgruppe indtog scenen med en egenproduceret version af sangen "Afrika", som Nanna Lüders Jensen skrev tilbage i 1985.
ANNONCE