Nyhed

Promus lancerer Basic startup

Produktionscenteret for rytmisk musik i Aarhus igangsætter et intensivt forløb til alle musikiværksættere, der ønsker at arbejde professionelt med egen virksomhed

Til efteråret tilbyder musiknetværket Promus, der har til formål at styrke og ruste forskellige aktører til de store udfordringer, musiklivet står overfor, initiativet Basic startup, som er et iværksætterforløb med fokus på forretningsstrategi og -udvikling, strategisk networking, personlige og sociale kompetencer og meget mere.

"Kombinationen af, at man beskæftiger sig med det, man brænder for, og samtidig skal have det til at løbe rundt økonomisk, er noget, mange i musikbranchen oplever som en stor udfordring, hvis ikke den største. D.I.Y.-metoden (do-it-yourself) er jo blevet en almindelig og brugbar måde at få sin musik ud på for mange artister. Men hvis vi skal sikre et solidt, kreativt og professionelt musikmiljø i byen fremover, er det vigtigt, at vi får flere forretningsdygtige musikvirksomheder, der kan være med til at sikre og holde på fødekæden af både nye talenter, og etablerede udøvere. Med Basic startup ønsker vi at styrke den udvikling", udtaler Promus' Jesper Mardahl.

Basic startup er udtænkt til nystartede managere, bookere, pladeselskaber, lyddesignere, publishere, music supervisors eller helt nye musiktiltag samt musikere, der arbejder med egne udgivelser. Det er et sammenhængende iværksætterforløb, der udstyrer deltagerne med nødvendige redskaber for at kunne stable egen virksomhed på benene og få indblik i musikbranchens strukturer og mekanismer.


Undervisningen vil blive ledsaget af kompetente fagfolk som blandt andre Rasmus Stolberg (billedet) fra Efterklang, der vil give et omfattende indblik i sit samarbejde med bandet. Både med henblik på det kunstneriske og kommercielle.

Basic startup finder sted fra den 20. september og ti tirsdage frem. Det afsluttes den 13. december med en præsentation og kritik af de forskellige forretningsplaner.

Basic startup er åbent for alle og er gratis. Men for at sikre at alle deltagere når hele vejen rundt, er der indført en omvendt klippekort-ordning, som går ud på, at når man bliver optaget på forløbet, indbetaler man 1000 kr., som tilbagebetales med 100 kr. per fremmøde.


Der er ansøgningsfrist på torsdag den 1. september.

Du kan læse mere om undervisningsplanen, udfylde ansøgning og meget mere her.

ANNONCE