Nyhed

Stjerner hylder Woody Guthrie

Lou Reed, Tom Morello med flere fortolker folkesangerens efterladte tekster

Bob Dylans inspiration fra den store, amerikanske folkesanger Woody Guthrie (1912-67) er veldokumenteret, men han er langtfra den eneste rockmusiker, som har ladet sig inspirere af Guthrie, der til næste år ville være fyldt 100 år.

Og nu har en række mere eller mindre navnkundige musikere fået lov at fortolke en række efterladte, mestendels uudgivne tekster i anledning af den forestående fødselsdag. Det er Guthries datter Nora Guthrie, som har taget initiativ til udgivelsen, hvortil hun har rekrutteret bassisten Rob Wasserman, som blandt andet har været en fast del af Lou Reeds band i en årrække.

- Jeg har altid følt, at Robs bas var en fantastisk ledsager til alle tekster, og han har arbejdet med så mange store ordsmede gennem årene, udtaler Guthrie i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Alle de kunstnere, vi inviterede til at medvirke, er mesterlige sangskrivere i deres egen ret og med distinkte og unikke stemmer som adskiller dem fra alle andre.

Profetiske tekster

Det drejer sig om blandt andre Van Dyke Parks, Jackson Browne og netop Lou Reed, foruden Rage Against the Machine-guitaristen Tom Morello, som siden 2007 har udgivet tre folk-plader under aliasset The Nightwatchman. Endelig medvirker Woody Guthries næsten jævnaldrende kollega, 92-årige Pete Seeger, som stadig er både levende og aktiv på scenen.

Til gengæld medvirker Guthries to måske mest udtalte musikalske disciple, Bruce Springsteen og Bob Dylan, ikke denne gang. Springsteen har ellers tidligere fortolket Guthries mest kendte sang, "This Land is Your Land" ved koncerter, mens Dylan medvirkede ved en hyldestkoncert i New Yorks Carnegie Hall tre måneder efter Guthries død og allerede på sin albumdebut fra 1962 inkluderede hyldestsangen "Song to Woody".

Note of Hope er på gaden den 27. september, mens man kan holde sig orienteret om øvrige aktiviteter i anledning af 100-års-dagen på en til formålet oprettet hjemmeside. Rob Wasserman, som medvirker på alle albummets tolv skæringer, siger:

- De tekster, som Nora har fundet, er tidløse og mere relevante end nogensinde. Der er som om, Woody kunne se ind i fremtiden.


Trackliste

The Note of Hope – Van Dyke Parks
Wild Card in the Hole – Madeleine Peyroux
Ease My Revolutionary Mind – Tom Morello
The Debt I Owe – Lou Reed
Union Love Juice – Michael Franti
Peace Pin Boogie – Kurt Elling
Voice – Ani Di Franco
I Heard A Man Talking – Studs Terkel
Old Folks – Nellie McKay
On The High Lonesome – Chris Whitley
There's a Feeling in the Music – Pete Seeger & Tony Trischka
You Know the Night – Jackson Browne

ANNONCE