Nyhed

Tankograd-soundtrack er på gaden

Tobias Wilner Bertram og Sara Saverys musik til filmen om et russisk danseteater i et radioaktivt område udkommer nu på cd

Dokumentarfilmen "Tankograd" omhandler radioaktive kroppe, dans og overlevelse og det at være ung i kølvandet på en af de største radioaktive miljøkatastrofer i det 20. århundrede.

Den danske filminstruktør Boris B. Bertram har fulgt det russiske dansekompagni Chelyabinsk Dance Theater i tre år med sit kamera. I perioden 2006-2009 rejste han seks gange til byen Chelyabinsk, som er et af verdens mest radioaktive steder grundet udviklingen af den første russiske atombombe under Den Kolde Krig. Han skabte en dokumentarfilm, som udkom på dvd tidligere på året, og hvis soundtrack nu udkommer på cd.

Dokumentarfilmen udkom i april måned og har efterfølgende modtaget to priser fra Camden Film Festival og Art Doc Fest 2010 i Moskva og været nomineret til HotDocs Film Festival, CPH Dox og The Magaret Mead Film Festival.

Dokumentarens soundtrack er stykket sammen af Tobias Wilner Bertram og Sara Savery, som er de to hovedpersoner i Ghost Society, og kendt for deres respektive bands, Blue Foundation og People Press Play.

Blue Foundation blev dannet i London tilbage i år 2000. Bandets fundament, der primært består af Tobias Wilner alias Bichi, har tidligere udarbejdet musik til og fået anvendt musik i store film og serier som blandt andet Twillight, Miami Vice, The OC og CSI: Miami.

Sideløbende med Blue Foundation har Wilner skabt flere numre til "Tankograd"-soundtracket med blandt andre Sara Savery, som for første gang afprøver solomateriale. Savery arbejder for tiden på sit soloalbum, der frigives til efteråret.

Ghost Society udgav debutalbummet "The Back of His Hands, Then the Palms" på hjemmebane i januar 2010, i resten af Europa i februar 2011, og nu er albummet netop landet i USA.

Albummet blev tildelt fem ud af seks stjerner af GAFFAs anmelder Christian Erin Madsen, som blandt andet gav det ordene:

"Medlemmerne bidrager tydeligvis med hver deres musikalske forskelligheder, og sammen er det lykkedes at skabe et besnærende smukt organisk album".

Du kan lytte til hele Tankograd-soundtracket via SoundCloud.

Dokumentarens trackliste ser ud som følger:

01. Sara Savery "Tiny"
02. Ghost Society "Tankograd Theme no. 1"
03. Ghost Society "Twisted Mind"
04. Blue Foundation meets Sara Savery "It Begins part 1"
05. Blue Foundation "It Begins part 2"
06. Sara Savery "Small Dreams"
07. Ghost Society "Jeremy Parker"
08. Blue Foundation Meets Cokiyo "Bell" instrumental version
09. Ghost Society "Dead By Sound"
10. Ghost Society "Tankograd Theme no. 2
11. Blue Foundation meets Mathias Hantho "Rush"
12. Blue Foundation meets Sara Savery "It Begins Part 3"

"Tankograd" udkom i april måned på det uafhængige filmselskab DeadPeople'sChoice Film, som blev stiftet i 2009 af filminstruktøren Boris B. Bertram og Tobias Wilner. Og nu er soundtracket altså udgivet på cd.

Du kan læse mere om DeadPeople'sChoise og Tankograd her.

ANNONCE