Nyhed

Wake Me For Coffee crowdfunder vinyl

Thorbjørn Nyander Poulsen alias Wake Me For Coffee er i gang med at samle penge til at udgive sit debutalbum på vinyl

I juni måned bragte GAFFA artiklen "Hva' vil I gi' for at jeg laver en ny plade?" om fænomenet crowdfunding, og nu stiller københavnske Wake Me For Coffee cirka det samme spørgsmål. Han ønsker at udgive sit electropoppede debutalbum "The Mulder Ties" på vinyl i 300 eksemplarer og har derfor oprettet sit projekt på crowdfundersitet kickstarter.com.

Wake Me For Coffee har deltaget i forårets udgave af P3's Karrierekanonen og åbnede i lørdags Oppenheimers Eftermiddag, hvor GAFFA var til stede og gav Wake Me For Coffee fire stjerner og en anbefaling med på vejen. Læs anmeldelsen her.

I "Hva' vil I gi' for at jeg laver en ny plade?" ser Michael José Gonzalez og Ole Rosenstand Svidt nærmere på engelske Lambs udgivelse af albummet "5" og danske Michael Møllers udgivelse af internetprojektet "A Month Of Requited Love", der er crowdfundede på hver deres måde. I Lambs tilfælde købte man pladen på forhånd, til gengæld fik man en begrænset special udgave med ekstra materiale og ekslusivt artwork. I Michael Møllers tilfælde var der tale om ren og skær donation, som dog ville resultere i en dobbelt-cd og triple-vinyl, hvis Møller fik samlet penge nok – hvilket han fik. Læs hele artiklen her.

Wake Me For Coffee takker for donationer på forskellig vis med alt fra navne i pladecoveret over Skype-koncerter til hjemmelavdede synthesizere. Han har i skrivende stund indsamlet 360 dollars ud af målet, der lyder på 3.333 dollars. Du kan læse om hans projekt her, hvor du også kan høre alle numrene fra "The Mulder Ties" og donere et beløb, hvis du ønsker at se "The Mulder Ties" på vinyl.

Et af de sjovere eksempler på crowd funding var den amerikanske singer-songwriter Jill Sobule, der 2008 satte gang i en crowd funding af albummet "California Years", hvor ydelserne strakte sig fra et gratis download af albummet ved udgivelsen for bare 10 dollars til, at man kunne medvirke på pladen for 10.000 dollars. Jill Sobule samlede 75.000 dollars på 53 dage og udgav "California Years" i 2009.

 

 

 

 

 

 

 

 

ANNONCE