Nyhed

Wonderfestiwall på Bornholm er skudt i gang

Torsdag bød på mudderkaos og lokale helte, fortæller GAFFAs udsendte reporter

En af sæsonens sidste festivaler, Wonderfestiwall på Bornholm, blev torsdag skudt i gang i ikke det allerbedste vejr. GAFFA har sendt vores reporter Kristian Nygaard af sted til solskinsøen, og han beretter blandt andet følgende:

"Bornholm, Bornholm, Bornholm. Du min dejlige ferieø," lyder det idyllisk over højtaleren, da færgen lægger til i Rønne havn.

GAFFA er taget til "Far til fire"-land. Hvor Ib Mosin i gamle dage gjorde Søs våd i trussen, og hvis røst altså stadig byder en velkommen til den såkaldte "Solskinsø".

Men hvor er solen? Da GAFFA rammer klippeøen, er der tåget og vådt. Man kigger ned på sine sorte, småhullede Converse-sko og tænker, at der er langt til nærmeste gummistøvlebutik.

Hvor er vi henne? Vi er taget til en af sommerens sidste danske festivaler, hvis navn lyder som noget, Noel Gallagher fra Oasis kunne have fundet på i midten af 90'erne.

Hårdt slid
I 2008 besluttede en gruppe lokale Allinge-drenge, at det var på tide med et indspark til den kulturgolde ferieø, og Wonderfestiwall blev født på toppen af Bornholm med den berømte borgruin Hammershus som visuelt trækplaster.

"Det bliver jo større og større hvert år, hvilket vi er rigtig glade for, men jeg ved ikke, om vi orker at gøre det igen næste år," fortæller festivalbagmanden Daniel Mühlendorph Jensen.

Det er hårdt, frivilligt slid at få stablet en festival på benene sidst på sæsonen, hvor danskerne allerede har været til Roskilde, Skive, Skanderborg og hvad der ellers er. Men det går fremad for de Allinge-drengene, der de sidste par år har fået solide danske popnavne som Dúné, Magtens Korridorer og i år Kashmir, Trentemøller og Hej Matematik til øen.

Elektronisk program
Da GAFFA ved sekstiden torsdag aften endelig finder frem til festivalpladsen, hersker mudderkaos, og gæster venter i lange baner at komme ind. De sidste dages regnvejr har forvandlet festivalen til en mikro-udgave af Roskilde, og teltudstyr og soveposer slæbes igennem en solid blanding af savsmuld og mudder.
Festivalen består af to scener: En klassisk åben hovedscene kendt fra byfester og mindre arrangementer, der på en god dag vil kunne trække et par tusinde tilskuere. Ved siden af står et stort telt, til de mindre kendte elektroniske navne.

Wonderfestiwalls musikprogram er ikke videre "provinsielt", som ledelsen siger det. Kashmir og Trentemøller er de store folkelige trækplastre, men derudover er der godt med indhold til de elektroniske fans med navne som Kasper Bjørke, Slagsmålsklubben og kendte dj-navne som Static og Noize.

Læs en længere reportage i GAFFAs artikelsektion.

ANNONCE