Nyhed

Kira tager på turné med Holiday-sange

Sangene fra det velanmeldte album "Memories Of Days Gone By" kan opleves live i februar og marts

Kira udgav i oktober det velanmeldte album "Memories Of Days Gone By" med primært fortolkninger af Billie Holiday-numre fremført i selskab med en række jazzmusikere og med arrangementer af saxofonisten Jakob Dinesen. Nu tager hun på turné med musikerne og sangene fra albummet.
 
Kira optrådte første gang med sit hyldestprojekt ved en udsolgt koncert under Copenhagen Jazzfestival i 2010. Efterfølgende blev det til en række koncerter rundt i landet, blandt andet i et fuldt Statens Museum for Kunst under Vinterjazz-festivalen i 2011 og igen i Glassalen i Tivoli under sommerens jazzfestival.
 
Disse koncerter blev udgangspunktet for Kiras indspilninger af sangene til albummet "Memories Of Days Gone By", der udkom 28. oktober og fik endog meget fine anmeldelser. GAFFAs jazzekspert Ivan Rod uddelte således fem stjerner og skrev blandt andet: "Kira og Dinesen fornyer – i respekt for Billie Holiday – det årtier gamle materiale, så det igen-igen kommer til at fremstå som en rystende, nærværende og troværdig erfaringsformidling. Numre som eksempelvis Gloomy Sunday og Flower Of The Evening bliver i Kiras og Dinesens fortolkning ganske enkelt optimale."

På sin kommende turné fremfører Kira ikke kun klassikere af Billie Holiday, men også nogle af hendes mindre kendte sange sammen med nye numre, skrevet af Kira selv i samarbejde med bassisten Nicolai Munch-Hansen.
 
Lineuppet på turnéen er det samme som på albummet, nemlig følgende personer:

Heine Hansen, klaver
Nicolai Munch-Hansen, bas
Mads Hyhne, trombone
Jakob Dinesen, saxofon
RJ Miller, trommer

Turnéen bringer Kira til følgende byer:
23.02 - Posten, Odense
24.02 - Skive Theater
02.03 - Studie 2. DR, København
03.03 - Mungo park, Allerød
04.03 - Holbæk Jazzklub
08.03 - Toldkammeret, Helsingør
10.03 - Huset i Ålborg
 
Billetterne er sat i salg via GAFFA Live og spillestedernes respektive hjemmesider.

ANNONCE