Nyhed

Ny online-musiktjeneste lanceret i dag

Den britiske streaming-musiktjeneste rara.com gør sit indtog på verdensmarkedet

I dag åbnede endnu en international online streaming-musiktjeneste.

Rara.com er navnet på den nye tjeneste, der udelukkende er en betalingstjeneste, der ikke indeholder nogen reklamer. I første omgang er rara.com lanceret i 16 lande verden over – USA, UK, Irland, Frankrig, Italien, Tyskland, Spanien, Østrig, Belgien, Holland, Luxembourg, Schweiz, Sverige, Norge, Danmark og Finland.

Rara.com har som mål at være i 40 lande ved udgangen af 2012, og tjenesten, der giver adgang til mere end 10 millioner numre, slår specielt på at være mere brugervenlig end sine konkurrenter. Tjenesten er i første omgang udelukkende tilgængelig via en webbrowser, men som rara.com skriver i en pressemeddelelse, vil der inden for kort tid blive lanceret mobilapplikationer, som kan anvendes på enheder som iPod og iPad.

GAFFA har testet den nye tjeneste over for det populære Spotify, som de fleste efterhånden kender. Spotify bryster sig af at have hele 15 millioner numre i sit bagkatalog, hvilket er fem millioner mere end rara.com reklamerer med, men kan det faktisk mærkes?

Den lille og ganske uvidenskabelige undersøgelse tager udgangpunkt i GAFFAs redaktionelle album-årslister, der netop er blevet puliceret i december-magasinet.

Vi har søgt på de 10 navne på den danske liste og de første 10 navne på internationale liste. På den danske liste havde Spotify 9/10 album, mens rara.com havde 1/10. På den internationale klarede rara.com sig lidt bedre og havde 6/10, mens Spotify havde samtlige 10/10.

Rara.com har aftaler med de store internationale labels, men mangler tilsyneladende aftaler med flere af indieselskaberne, hvilket lige nu betyder, at man for eksempel ikke kan høre Adele, Rasmus Seebach og Agnes Obel, pånær de numre, der er med på compilations hos de store selskaber.

Spotify har også mangler. Her kan man for eksempel ikke høre The Beatles og Metallica, som dog heller ikke findes på rara.com.

GAFFA har spurgt rara.com om de fremtidige udsigter for den nye musiktjenestes indhold og ser frem til at bringe svarene i nær fremtid.

 

 

 

 

ANNONCE