Nyhed

Patti Smith fylder 65

Rockpoeten fylder halvrundt i dag og genudgiver tyve år gammel erindringsbog

Patti Smith har siden debuten med "Horses" i 1975 markeret sig som en af rockens mest interessante skikkelser, og for et par år siden blev hun portrætteret i filmen "Dream of Life". Sidste år udkom erindringsbogen "Just Kids", som kredsede om karrierens tidlige år og parløbet med den i dag afdøde fotograf Robert Mapplethorpe.

Siden blev hun gift med Fred "Sonic" Smith fra MC5 og helligede sig nogle år en husmoder-tilværelse i Detroit. Smith døde imidlertid utidigt i '94, og i dag danner Smith par med Lenny Kaye, som også er guitarist i hendes band. I 2005 blev Smith tildelt den fornemme franske hædersbevisning Ordre des Arts et des Lettres, og to år senere blev hun indlemmet i The Rock & Roll Hall of Fame.

Patti Smith Group besøgte den Grå Hal på Christiania til to koncerter i i kølvandet på coverpladen "Twelve" i 2007, og siden har sangerinden kunnet opleves på Gasværket i '08 og på Roskilde Festival 2010. I disse dage giver fødselaren tre nytårskoncerter i The Bowery Ballroom i New York med sit band.

Skulle man stadig have til gode at dykke ned i Smiths værk, kan det anbefales at begynde med de første tre plader; "Horses" (1975), "Radio Ethiopia" (1976) og "Easter" (1978). I anledning af fødselsdagen har Smith netop genudgivet erindringsbogen "Woolgathering" fra '81 i en udvidet version.

ANNONCE