Nyhed

The Dirty Three på vej med album

Den australske trio med Nick Cave-violinisten Warren Ellis i front udgiver "Toward The Low Sun" i marts

Det er ved at være nogle år siden, vi har hørt nyt til den australske instrumentalgruppe The Dirty Three, men nu fortæller deres pladeselskab Bella Union (Fleet Foxes, Midlake, The Kissaway Trail med flere), at gruppen den 5. marts vil udgive albummet "Toward The Low Sun", som de beskriver som en "punk-avantgarde-art-jazz-plade".

The Dirty Three består af violinist Warren Ellis, guitarist Mick Turner og trommeslager Jim White. Førstnævnte er også kendt som violinist og guitarist i Nick Cave And The Bad Seeds og Grinderman, hvor sidstnævnte for nylig, ved Meredith Festival i Australien, annoncerede deres opløsning.

Clashmusic.com citerer Warren Ellis for at sige følgende om det kommende album: "Dirty Three har altid handlet om den måde, vi spiller sammen på og inspirerer hinanden. Vi ønskede, at denne plade skulle blive en tilbagevenden til den mere improviserede og instinktive tilgang, vi havde på vores tidlige optagelser."

The Dirty Three lover at turnere i 2012.

The Dirty Three debuterede i 1995 med albummet "Sad & Dangerous" og har i alt udgivet syv studiealbum, senest "Cinder" fra 2005. I 2005 udgav de også livealbummet "Live! At Meredith".

Se og hør The Dirty Three med "Great Waves" anno 2005, her med gæstevokal af Chan Marshall alias Cat Power:

ANNONCE